Arguvan Türkü Festivali’ni Taksim’de Tanıttılar

10. Arguvan Türkü Festivali, Taksim'de düzenlenen yürüyüşle tanıtıldı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe katılanlar, türkü...

10. Arguvan Türkü Festivali, Taksim'de düzenlenen yürüyüşle tanıtıldı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe katılanlar, türkü söyleyerek Taksim Meydanı'na geldi.

4-15 Temmuz tarihlerinde Malatya'nın Arguvan ilçesinde düzenlenecek 10. Arguvan Türkü Festivali için Beyoğlu'nda tanıtım yürüyüşü düzenlendi. Aralarında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa'nın da bulunduğu çok sayıda Arguvanlı, Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü. Renkli geçen yürüyüşte katılımcılar hep birlikte türküler söyledi. Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Reklam
Reklam

Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıltaş , "Bu yıl 10. kez gerçekleşecek uluslararası türkü festivalimizi tanıtıp türkü sevenleri Arguvan'a davet etmek için toplandık. Türküler aşkımız, sevdamız, kültür mirasımızdır. Arguvan'ı Arguvan yapan türkülerimizdir. Türküler Arguvan'ın vitrini ve aynasıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: