Arhavi'nin lale broşları İsviçre'de görücüye çıkacak

Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİKAD), lale yaka iğneleri (broşlar) ile Avrupa'ya açılıyor. İsviçre'de yaşayan...

Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİKAD), lale yaka iğneleri (broşlar) ile Avrupa'ya açılıyor. İsviçre'de yaşayan Türk toplumuna dikkat çekmek isteyen AGİKAD üyeleri, 'Türk Günü' programı için seferber oldu.

AGİKAD'ın geçtiğimiz yıl verdiği eğitim sonucu ilki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından siparişi verilen yaka iğnesi kabul görmüştü. AGİKAD Başkanı Naciye Aydınlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İsviçre'deki 'Türk Günü' için hazırlıklarına başladı. Dernek Başkanı Naciye Aydınlıoğlu, ev kadınlarına bilgi, tecrübe ve eğitim desteği vererek aile bütçelerine katkıda bulunmak ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurulan AGİKAD'ın amacına uygun bir şekilde yoluna devam ettiğini söyledi. Aydınlıoğlu, "Geçtiğimiz yıl Arhavi HEM işbirliğiyle ev kadınlarına verdiğimiz eğitim sonrasında titanyum kurdeleden üretilen lale yaka iğneleri, İstanbul Lale Festivali çerçevesinde katılımcıların yakalarını süslemişti. Bu kez, 21-22 Nisan'da İsviçre'nin başkenti Zürih'te düzenlenecek olan 'Türk Günü' programında kullanılmak üzere, yeni bir sipariş aldık. Daha önce yapılan bir çalışmanın talep görmesi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu durum, bizi ve ev kadınlarını çok mutlu etti. Artvinli kadınlarımızın ürettiği lale formundaki yaka iğneleri kısa sürede titizlikle hazırlandı." dedi.

Reklam
Reklam

AGİKAD verdikleri destekler için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Kahya ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Hüsnü Özcan'a teşekkür eden Aydınlıoğlu, bunun yanında 28-30 Nisan 2012'de Artvin Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenecek olan Artvin Günleri’nde kuracakları stant için de çok iyi hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: