Arıcılar Ayin Öncesi Satışlardan Memnun

Van İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Tandoğan, yarın yapılacak olan Ermeni ayini dolayısıyla bal...

Van İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Tandoğan, yarın yapılacak olan Ermeni ayini dolayısıyla bal satışlarında bir artışın yaşandığını ifade ederek, oteller başta olmak üzere kahvaltı solanlarından yüksek miktarlarda siparişlerin istendiğini söyledi.

Bu yıl 3’ncüsü yapılacak olan ayinin balcılık sektörüne katkılarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Halil Tandoğan, ayin nedeniyle Ermenilerin gelecek olmalarından dolayı otel ve kahvaltı salonu işletmecilerin üyeleri başta olmak üzere kendilerinden siparişlerde bulunduklarını belirtti. Bunun yanı sıra konaklama yerlerini belirlemek üzere gelen organizatörlerin de bal siparişinde bulunduklarını anlatan Tandoğan, “Bu tür etkinliklerin olması ilimiz turizmine ve ekonomisine bir canlılık getirmiş, bu da bize yansımıştır. Tabi biz ayinin 1 gün ile sınırlı kalmamasını diliyorduk, ama olmadı. Keşke bu insanlar biraz daha fazla burada ağırlansalar. Bunu da farklı etkinlikler düzenleyerek yapabiliriz. Her yıl bu sayının düşmesini düşünmektense bu sayıyı nasıl artıracağımızın yollarını belirlemeliyiz. Şuan kentte baktığınız vakit hava alanı başta olmak üzere bir hareketlilik bir canlılık yaşanmaktadır. Tabiî ki bu yıl gelen Ermeni sayısında bir azalma yaşanıyor olabilir. Son zamanlarda yaşanan terör olayları ve depremden dolayı konaklama korkusunun bunda bir etkisi vardır. Ama burada bulunan Ermeniler bu bölgenin ne kadar güvenilir, otellerinin ne kadar sağlam olduğuna şahit olacaklar. Bu gruplar bizler için birer temsilci. Çünkü geri gittiklerinde Van’ın anlatıldığı gibi olmadığını belirtecekler. Bu da bizim için paha biçilemez bir durumdur” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin bazı illerinde Van’daki ayinin yapılmaması konusundaki basın açıklaması düzenleyenleri de kınadıklarını sözlerine ekleyen Halil Tandoğan, şöyle konuştu;

“Bu tür ayinlerin soykırım ile ne alakası var. Bu açıklamayı yapanlar bu bölgenin turizmini ve ekonomisini baltalayan insanlardır. Van’da bugüne kadar hiçbir ırkçı söylem dile getirilemediği gibi bu ilin ekonomisini hedef alanlar, dinler arası kültür mirasına da saygının ne olduğunu kavrayamamış durumdalar.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: