Arıcılar Birliği Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı

Aydın Arıcılar Birliği’nin olağan mali genel kurulu yapıldı. Birlik başkanı Zeki Altın, genel kurulda yaptığı...

Aydın Arıcılar Birliği’nin olağan mali genel kurulu yapıldı. Birlik başkanı Zeki Altın, genel kurulda yaptığı konuşmada Güzelçamlı ve Dilek Yarımadası’nın özel bir firma tekelinden kurtarılıp Aydın ve ülke arıcılığına kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen genel kurulun divan başkanlığını Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya şahin, Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, davetliler ve çok sayıda arıcı katıldı.

Reklam
Reklam

Genel kurulda arıcılara seslenen Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal 2013 yılının arıcılara da hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Arıcılar birliği ile her zaman iş birliği içinde olduklarını ve Birlik Başkanı Zeki Altın ile arıcılara yönelik çeşitli çalışmalar içinde olduklarını ifade etti.

4 Nisan 2011 günü yapılan genel kurulda kasası boş, hesapları hacizli, devlete vergi borçları ödenmemiş ve önceki yıllarda alınan barkot paraları ödenmemesi nedeniyle Merkez birliğin barkot göndermediği bir birlik devraldıklarını belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın görevi devraldıkları günden bu yana yapılan çalışmaları üyelere aktardı. İlk iş olarak, Söke İcra Müdürlüğü’nün Birlik hesaplarına koydurduğu haczi kaldırmak için mahkemeye gittiklerini ve haczi kaldırdık Aydın arıcılarının 2011 desteklemelerinin almasını sağladıklarını kaydeden Birlik Başkanı Zeki Altın, eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerini kaydetti. Birlik hesaplarındaki sıkıntılar nedeniyle olağanüstü genel kurul yaptıklarını belirten Altın, “Olağan üstü genel kurul yaptık. Genel kurulca ibra edilmeyen önceki dönem hesapları ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı. Ayrıca Tarım Gıda Hayvancılık bakanlığı tarafından yapılan önceki dönemlere ait tahkikat gereği birliğimizden istenen idari ve hukuki işlemler yerine getirildi. Konumumuz gereği sürekli iş birliği yapmak zorunda olduğumuz İl müdürlükleri ile yakın görüşmeler yaptık, dilek, temenni ve isteklerimizi sözlü, yazılı ilettik. Pamuk bitkisine atılan ilaçlar arıları zehirliyor; pamuk balı gibi bir balı üretemez olduk. Bu ilaçlamanın arılara zarar vermeyecek şekilde yapılması için gerekli girişimleri yaptık. Çilek seraları arı katili durumundaydı. Bunların arıya zarar vermeyecek bir hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Arıcımız Kırsal kalkınmayı destekleme projesi kapsamında alet ve ekipman desteği almaya hak kazandı. İl Genel meclisimizi ziyaret ettik. Aydınımızın Hayıt balını tattırdık, tanıttık. Varroa mücadelesi için 200 bin TL. destek ayırdılar. Tarım ve Kırsal kalkınma koordinatörlüğünü ziyaret ettik. Aydın ilinde arıcılık desteklerinin de kapsam içine alınması konusunda telkinde bulunduk ve alınmasını sağladık. Aydın Hayıt balı coğrafi işaret için girişimleri başlattık. Milli Park alanını özel bir firma tarafından işgal edilmesini engelledik” diyerek arıya ve arıcıyla destek olan herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Genel kurulda gündem maddelerinin büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilirken, mevcut yönetime birçok konuda tam yetki verildi. Birlik Başkanı Zeki Altın, birlik olarak eğitim faaliyetlerine ağırlık vermeye ve birliği gelişmiş bir kurumsal yapıya kavuşturmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: