Çanakkale Arcılar Birliği Derneği Lapseki ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı ortak projede zirai ilaçlamaya dikkat çekildi.
Arcılar Birliği Genel Kurul Üyesi Mümin Gür, her sene ilaçlama yüzünden yüzlerce arının telef olduğunun altını çizerek bu sene Lapseki bölgesine arı kovanı koymama niyetinde olduklarını ifade etti. Üreticilerden gelen yoğun talep üzerine karar değiştirdiklerini ifade eden Gür, ortak bir çalışmayla bilgilendirme afişleri hazırladıklarını kaydetti. Mümin Gür üreticilere yönelik yaptığı açıklamasında “Lapseki’mizin en önemli tarım ürünlerinin başında kiraz geliyor. Tüm Profesörlerinde teyit ettiği üzere en iyi dölleyici arılardır. Arılar üretimi destekleyici görev üstleniyorlar. Burada hem arıcılar hem de meyve üreticilerinin kazanmasını hedefledik. Aksi halde üretimlerimiz düşük olacaktır. Bizler Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığımız projede üreticilerimize mesaj vermek istedik. Eğer ilaçlamalar sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde yapılırsa doğru olur. Aksi halde bir çok arı katlediliyor. Kovandan çıkan arı eğer sabah ya da akşam geç saatlerde ilaçlanmış bir tarlaya giderse hemen zehri algılıyor ve orayı terk ediyor. Aksi halde öğle saatlerinde yapılan ilaçlamalarda arılarımız ölmüş oluyor. Kahvehanelere umuma açık yerlere bilgilendirme afişleri asarak mesajımızı iletmeye çalışıyoruz. Özellikle bugünden sonra bir aylık süreç çok önemli. Bol arı, bol üretim, bol kazanç sloganıyla çalışmalarımızı duyurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz