Arıcılık Ve Gübreleme Kursunu Tamamlayanlara Sertifika

Malatya’nın Battalgazi İlçesine bağlı Hasırcılar Beldesi ile Alişar Köyü’nde açılan arıcılık ve meyve ağaçlarında gübreleme...

Malatya’nın Battalgazi İlçesine bağlı Hasırcılar Beldesi ile Alişar Köyü’nde açılan arıcılık ve meyve ağaçlarında gübreleme kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Alişar Köyü’nde İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Fuat Yetkin 'nin eğitimci olarak görev yaptığı meyve ağaçlarında gübreleme kursunda başarılı olan 10 çiftçiye, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Tekniker Yüksel Uzun’un eğitici olarak görev yaptığı arıcılık kursunda başarılı olan 20 çiftçiye sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Sertifika dağıtımında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatma Kurt Aydın, "İlçemiz çiftçilerinin bu tür kurs taleplerinin İlçe Müdürlüğümüzce her zaman değerlendirilerek ihtiyaca göre farklı dönemlerde kurs açmaya devam edeceğiz” dedi. .

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise, Tarım ve Hayvancılık projelerine önem verdiklerini özellikle kaliteli kayısı üretiminin arttırılması gerektiğini, kaliteli kayısının pazar sıkıntısı çekmeyeceğini dolayısıyla üreticilerin bu konuda mağdur olmayacaklarını belirtti. Kayısıya alternatif üretimlerin de yapılması gerektiğini, çiftçilerin kaderinin kayısıya terk edilemeyeceğinin altını çizen Selvi, hayvancılık konusunda yetiştiricilerin yem üretimlerinin kendilerince yapıldığı taktirde maliyetin ucuz olacağını kaydederek kaba ve kesif yem üretimi konusunda destek verileceğini dile getirdi.

Yetiştiricilerin küpesiz, sevk raporsuz ve pasaportsuz hayvanları satın almamaları gerektiğini, söz konusu hayvanları satın alan yetiştiricilerin Bakanlıkca verilen desteklerden faydalanamayacağını, bu tür hayvanları satın alanların tespit edilmesi neticesinde yasa gereği cezai müeyyidelere çarptırılacağını söyleyen Selvi, söz konusu hayvanların sağlık kontrollerinin resmi yollardan yapılmadığından ülkede salgın hastalıkların artmasına sebebiyet verdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: