Arıcılıkta Karavan Dönemi

Kars Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fuat İncesu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteğiyle aldığı 4 kişilik karavanıyla arıcılık faaliyetini sürdürüyor.

Kars Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fuat İncesu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun desteğiyle aldığı 4 kişilik karavanıyla arıcılık faaliyetini sürdürüyor. TKDK desteğiyle 22 bin liraya mal olan karavanın içinde 4 kişilik yatak, buzdolabı, tek gözlü ocak, banyo, lavabo, yemek masası ve elbise dolabı bulunuyor. İncesu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karavanı ve kovanları TKDK Kars İl Koordinatörlüğü'ne yaptığı proje başvurusuyla yüzde 50 hibeyle aldıklarını söyledi. Karavanı alırken prosedürler gereği sıkıntı yaşadıklarını ancak içine girdikten sonra rahat ettiklerini ifade eden İncesu, "Şu an yaşadığımız ortam, karavanla tatile çıkmış gibiyiz. Yaşam koşulları standartların üzerinde oldu. Daha önceden çadırda ve barakalarda kalıyorduk. Yağmur ve soğuk etkiliyordu bizi. Şu an öyle bir sıkıntımız yok" dedi. Karavanın fiyatının 22 bin lira olduğunu ancak desteklemeyle 11 bin liraya aldıklarını anlatan İncesu, izolasyonda yaptırdıkları karavanlarının ev ortamından farksız olduğunu ve misafirlerinin de gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: