Arif Sakık yargıç önünde

DİYARBAKIR (İHA) - Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Arif Sakık, bugün 2 ayrı davadan dolayı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandı. Arif Sakık, güvenlik güçlerine PKK'nın çökertilmesinde yardımcı olduğunu iddia ederek, Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalanmak istediğini söyledi.

Ağabeyi Şemdin Sakık ile birlikte yargılandığı Diyarbakır 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Arif Sakık'ın Topluma Kazandırma Yasası ile ilgili yaptığı başvuru mahkemede ele alındı. Şemdin Sakık'ın katılmadığı duruşmada, söz alan Arif Sakık, güvenlik güçlerine örgütü çökertecek düzeyde bilgi ve yardımlarının olduğunu belirterek 4959 sayılı Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalandırılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, Arif Sakık'ın yasadan yararlanıp, yararlanamayacağına ilişkin İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazının cevabının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Arif Sakık, Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalanması için 1. Nolu DGM'de görülen duruşmadan sonra, 1992 yılında Muş'ta tren garındaki rayların sökülmesi ve müebbet hapis cezası ile yargılandığı 2 No'lu DGM'deki duruşmaya katıldı. Sakık, pişmanlık talebini mahkemede yenilerken, mahkeme heyeti de Sakık'ın güvenlik güçlerine bilgi verip, vermediğinin araştırılması için Diyarbakır ve Muş İl Jandarma komutanlıklarına yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.