Arife'nin Canlı Bomba İtirazı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından DHKP-C'nin 14 canlı bombası arasında gösterilen Şemsettin Kalkan'ın (61) eşi Arife...

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından DHKP-C'nin 14 canlı bombası arasında gösterilen Şemsettin Kalkan'ın (61) eşi Arife Kalkan (59), kocasının örgütten 3 yıl önce ayrıldığını belirterek, "Kendisiyle en son görüştüğümde bu duruma isyan eden eşim, 'canlı bomba olsam bir sürü çocuk ölecek, ben onlara nasıl kıyarım onlar da benim çocuklarım' dedi bu insan nasıl canlı bomba olabilir" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne 1 Şubat 2013 tarihinde yapılan canlı bomba saldırısının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından DHKP-C'nin canlı bomba olarak eğittiği 14 kişinin isim listesi yayınlandı. Canlı bombalar arasında gösterilen ve daha önce Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak cezaevine konulan 61 yaşındaki KOAH hastası Şemsettin Kalkan'ın eşi Arife Kalkan ise bu duruma isyan etti. Kalkan, eşinin canlı bomba olduğuna dair bir tane bile delil olmadığını, buna karşılık her gün basında eşinin çok sayıda insanın hayatına kıyacak bir cani gibi gösterildiğine dikkat çekerek bu duruma artık bir son verilmesini istedi. Eşinin, 3 yıl önce "ya bizi ya örgütü seç" dediği için örgütten koptuğunu, bu durumu da örgütün sitesinde duyurduğunu anlatarak, "Benim eşimin bir basın açıklamasına katıldığı için aranması vardı bu nedenle evde durmuyordu. Ancak eve geliyordu, kızında kalıyordu, polis onu hiç aramadı. Ama aranması bitti, kocam evine geldi kalmaya başladı. Bu kez polis onu canlı bomba olacakmışsın diye gelip aldı. Eşim ağır KOAH hastası o artık örgüt işini bırakmıştı.Kendini bize adamış emekli olmak istiyordu. Canlı bomba olacak adam evine gelir mi, iyileşmeye, emekli olmaya çalışır mı?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eşiyle haftada 1 kez cezaevinde mutlaka görüştüğünün altını çizen Kalkan şunları kaydetti:

"Eşim kendisinin canlı bomba olarak gösterilmesine çok üzülüyor. Benim eşim örgütün içindeyken bile bir karıncayı bile incitmezdi. Bu nedenle kendisini bir sürü insanı öldürecek bir cani gibi gösterilmesine çok morali bozuluyor. En son görüştüğümüzde bana, 'Ben nasıl canlı bomba olurum, böyle bir şeş olursa bir sürü çocuk ölür, o çocuklar da benim çocuklarım sayılır' dedi. Bunları söyleyen bir insan nasıl canlı bomba olur ki."

Basında sürekli eşinin canlı bomba olduğu yönünde ve örgütü kötüleyen yönde haberler çıktığını vurgulayan Kalkan, "Bu haberlerin hepsi yalan. En son çıkan haberde tamamen yalan. Ben cezaevine gittiğimde bunları ne zaman söyledin diye sordum. O da 'ben onların hiçbirini söylemedim' dedi. Bu yazılan haberlerden dolayı örgüt bize zarar verebilir. Artık kimse yalan yanlış haber yazmasın. Eşim bu haberleri yazanlar hakkında savcılığa şikayette bulunacak. Artık yeter. Eşimin 11 çelik kapı yaptığı söyleniyor. Eşim yürümekte bile zorlanıyor hastalık nedeniyle nasıl çelik kapı yapsın. Bu nasıl bir yalandır" dedi.

Reklam
Reklam

Eşinin 16 Nisan'da duruşması olduğunu, bu duruşmada tahliye olup, çocuklarıyla gezme hayali kurduğunu anlatan Kalkan, "Eşim suçsuz, ilk duruşmasında da tahliye olacak. Cezaevinde görüşüne gittiğimde, bana 'tahliye olacağım, bu zamana kadar yapamadıklarımızı yapacağız. Seninle ve çocuklarımla vakit geçireceğim, birlikte gezeceğiz' diyor. Bunları hayal eden bir kişi canlı bomba olabilir mi?" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: