Arıkan sanayicilere konuştu

Arıkan, Çukurova’nın önünün açık ve geleceğinin parlak olduğunu söyledi

Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclisi’nin Temmuz Ayı Toplantısı’na konuk olan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova’nın önünün açık ve geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Arıkan, tek eksikleri olan sanayi yatırımının gerçekleşmesi için sanayicilere “yatırım için gelin” çağrısında bulundu.

ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök’ün daveti üzerine Adana Sanayi Odası Meclisi Toplantısı’na katılan Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova’yı ve belediyenin verdiği hizmetleri ve çalışmalar ile hedeflerini açıkladı.

Reklam
Reklam

"AKILLI KENT BİLGİ SİSTEMİNİ OLUŞTURDUK"

Çukurova Belediyesi’nin yeni kurulmasına rağmen 3 yılda olumlu gelişmeler gösterdiğini bildiren Arıkan, “Üç yıl önce göreve gelirken verdiğimiz sözlerin fazlasını yerine getirdik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Daha ileriye taşımak, hizmetlerimizi daha da yaygınlaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, şehircilik ve imar açısından çok önemli olan akıllı kent bilgi sistemini oluşturan Türkiye’nin ilk belediyesi olduklarını ifade etti. Sülüklüpınar’da 90 dönüm alan üzerinde belediye hizmet binası projesinin ünlü isimler tarafından hazırlanan 100 eser arasından seçildiğini anlatan Arıkan, inşaata bir ay içinde başlanacağını ve 10 ayda tamamlanacağını bildirdi.

Arıkan, ilk kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile birlikte Belediye Evleri’nde yapmayı planladıklarını, daha sonraki dönemde Adanalı müteahhitlerle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"ÇUKUROVA’NIN EN BÜYÜK EKSİĞİ SANAYİ"

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, ilçe yapısını konut, özel sağlık ve eğitim tesislerinin oluşturduğunu belirterek, en büyük eksiklerinin sanayi olduğunu, bu eksikliğin giderilmesine yönelik ilk adımı attıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Karahan mevkiinde sanayi bölgesi oluşturulması için imar planında 40 hektarlık alan ayrıldığını vurgulayan Arıkan, ulaşım açısından uygun ve çırak toprağa sahip bölgenin gerektiğinde genişletilebilecek kapasiteye sahip bulunduğunu bildirdi. Sanayicilerin önünü Çukurova’da açmakta olduklarını ifade eden Arıkan, “Çukurova’nın önü açık, geleceği parlak. Özel okul ve sağlık tesislerine sanayiyi de eklemek istiyoruz. Tüm sanayicilerimizi Türkiye’nin en gözde ilçesine yatırım yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

"ÇİRKİNLİĞE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, imar planı sıkıntısı nedeniyle ilçede arsa sıkıntısının büyük boyutlara ulaştığını, sorunun çözüme kavuşturulması yönünde ellerinden gelen tüm çaba ve katkıyı gösterdiklerini belirtti. Adana’nın ve işadamlarının önünün açılması gerektiğini vurgulayan Arıkan, “Arsa bulamayan müteahhitlerimiz başka illere gidip yatırım yapmak zorunda kalıyor” diye yakındı.

Çukurova’nın, Türkiye en gözde ve en temiz ilçelerinden biri olduğunu savunan Arıkan, “Gelişimi de öyle olmalıdır. Bu nedenle imar planlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında çirkinliğe asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: