Arılar karayolunu istila etti

AYDIN (İHA) - Aydın-Muğla Karayolu' nun Hallaçlar mevkiinde arı kovanı taşıyan bir kamyonet sol arka lastiğinin patlaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi. Kazada araç sürücüsü, arıların da sokması yüzünden ağır yaralandı. Kurtarma çalışmaları, çevreye dağılan arılar yüzünden güçlükle yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, bugün 14.30 sıralarında, Aydın istikametinden Muğla istikametine gitmekte olan Hüseyin Yanardağ (40) yönetimindeki 31 DT 206 plakalı kamyonet Çine Hallaçlar Köyü mevkiinde sol arka tekerinin patlaması sonucu takla attı. Bu sırada araçta bulunan arı kovanları yola döküldü. Parçalanan kovanlardan çıkan arılar, önce araçta bulunan Hüseyin ve Ökkeş Yanardağ'a saldırdı. Yanardağ kardeşler, yoldan geçenlerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Hüseyin Yanardağ Aydın Devlet Hastanesi'nde, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Ökkeş Yanardağ ise Çine Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve jandarma arıların saldırması nedeniyle kazaya müdahale edemedi. Bunun üzerine görevliler Çine'den getirilen arıcı elbiselerine giyerek olay yerine yaklaşabildi. Arıların çevredekilere saldırması ve kovanların yoldan toplanamaması nedeniyle Aydın-Muğla karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapandı. Yol olay yerine çağrılan bir kepçe ile arı kovanlarından temizlenirken, güvenlik güçleri olay yerine Çine'den temin ettikleri arıcı elbiseleriyle gidebildiler.

Reklam
Reklam

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından olay yerine arı sokmasına karşı alerjisi olanlar için özel ilaçlar getirtildi. Çalışmalar bitinceye kadar 112 Hızır Acil Servis' e ait ambulanslar olay yerinde hazır bekletildi. Olay yerine görüntü ve fotoğraf çalışması yapan gazeteciler de arıcı elbisesi giyerek çalışabildi. Hüseyin ve Ökkeş Yanardağ kardeşler kendilerine ait olan arıları Muğla yöresindeki çamlıklara götürdükleri bildirildi. Bilinci kapalı olduğu için araç sürücüsü Hüseyin Yanardağ'ın ifadesi alınamadı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.