Arıların direnişi bal hırsızlarını pes ettirdi

Maltepe'de, orman içindeki kovanlardan bal almak isteyen hırsızlar, arıların saldırısı nedeniyle amaçlarına ulaşamadı. Gecenin karanlığından...

Maltepe'de, orman içindeki kovanlardan bal almak isteyen hırsızlar, arıların saldırısı nedeniyle amaçlarına ulaşamadı. Gecenin karanlığından faydalanarak bal hırsızlığı yapmak isteyen zanlıların çok sayıda kovanı parçaladıktan sonra kaçtıkları belirlendi.
İlginç hırsızlık girişimi, Başıbüyük Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda gece meydana geldi. Halil Baran'a ait 50 arıdan bal çalmak isteyen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kovanların kapaklarını açarak bal aradı. Bu sırada arıların saldırıya geçmesi nedeniyle amacına ulaşamadıkları anlaşılan hırsızların kovanları tekmeleyerek zarar verdikleri belirtildi. Son olarak bir kovanı götürmek isteyen hırsızlar, arıların ısırmaları nedeniyle kovanları yere atarak kaçtı.
Olay Halil Baran'ın sabah saatlerinde arılarına bakım yapmak için gelmesiyle ortaya çıktı. Arı kovanlarına zarar verildiğini gören Baran, hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis çok sayıdaki kovanın parçalandığını belirledi. Polis, kaçan zanlıların yakalanması için parmak izi çalışması yaptı.

Reklam
Reklam

HIRSIZLARI KOVAN DAĞITAN AYILARA BENZETTİ
Gördüğü manzara karşısında şoke olan arıcı Halil Baran, hırsızları 'kovan dağıtan ayılara' benzetti. Baran, "Sabah geldiğimde kovanların dağıtıldığını, tekmelendiğini gördüm. Dört ayaklı ayılar gelseydi bu kadar zarar vermezlerdi. Gerçek ayılar sadece bir kovanı kenara taşıyarak bal arıyorlar, ama iki ayaklı ayılar hepsine zarar vermiş. Bu mevsimde kovanda sadece arının yiyebileceği kadar bal olur. Kovandan bal alıp almadıkları ancak polis inceleme yaptıktan sonra anlaşılacak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz