Arınç: 2005’ten Bu Yana Bütçedeki Birinci Pay Milli Eğitimin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin geçmişte milli savunmaya bütçeden ayırdığı payın birinci sırada olduğunu belirterek,...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin geçmişte milli savunmaya bütçeden ayırdığı payın birinci sırada olduğunu belirterek, “Hükümetlerimiz döneminde, 2005’ten bu yana, bütçedeki birinci pay, milli eğitime ayrılıyor.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pınar Eğitim Kurumları tarafından yaptırılan okulun temel atma törenine katıldı. Programda konuşan Arınç, devletin en büyük yatırımı insana ve eğitime yaptığını belirterek, geçmişte bütçelerde en büyük payın milli savunmaya ayrıldığını, hükümetleri döneminde, en azından 2005’ten bu yana, birinci bütçenin milli eğitime ayrıldığını kaydetti. Bu yılki bütçeden 42 katrilyon milli eğitime ayrıldığını da anlatan Arınç, milyonlarca öğrencisi olan ülkede devlet bütün imkanlarını kullansa da dahi, eğitimle tek başına baş etmesi mümkün değil. O yüzden özel girişimcilere, vakıflara şiddetle ihtiyaç var. Özel eğitim verenlerin ülkemizde çok güçlü olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Pınar Eğitim Kurumları'nın 2 bin 500 öğrencisi ile 300 yakın öğretmeni ile bahsettiği özel eğitim kurumlarından biri olduğunu kaydeden Arınç, şöyle konuştu: “Burada 90 derslik birlikte açılıyor. İnşallah 8 aydan sonra Haziran 2013’te burası bitecek. O zaman Allah nasip ederse hep beraber bu açılışta, bulunacağız. 4 fen bilimleri laboratuvarı, 5 tane bilim ve sanat atölyeleri, bir bilim ve teknoloji odası, kapalı ve açık spor salonları, yüzme havuzları ve spor salonları bulunuyor. Yaşım küçük olsaydı ah, ben de bu okullarda okusaydım diye içimden geçiyor. Pınar Eğitim Kurumları’na sağlayacakları bu imkanların çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Anneler, babalar gözünüz aydın, çocuklarımız bu okullarda yetişecek. Allah zihin açıklığı versin. Bahtlarını açık etsin, Allah bu güzel fidanların acısını göstermesin. İnşallah güzel günlere ereceğiz bu çocuklarımızın sayesinde. Buradan yetişen çocuklarımız, merkez bankası başkanı, müsteşar, milli eğitim bakanları, milletvekilleri gibi en yüksek makamlardaki askerler, komutanlar, profesörler gibi yetişecekler. Biz onların geleceğine bakıp ülkemizin geleceğini güzel göreceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: