Arınç: Başbakan'ın 'rejim Yapsınlar’ Açıklamasının Hedefi BDP Milletvekilleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında 'rejim yapsınlar' sözünü BDP milletvekilleri...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında 'rejim yapsınlar' sözünü BDP milletvekilleri için söylediğini, bu sözle cezaevlerinde açlık grevi yapanları kastetmediğini vurguladı. Arınç, "Sayın Başbakan BDP milletvekillerinin yanlışlıklarını ortaya koymak suretiyle onlara ithafen pek çok şey söylüyor. Ama açlık grevinde olanların bağımsız düşünmeleri ve karar vermelerini istiyoruz.” dedi.

Ankara’da Çıraklık Eğitim Vakfı’nın 25.’inci Giysi Dağıtma Törenine katılan Bülent Arınç çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Cezaevlerinde açlık grevi yapanlara seslenen Bülent Arınç, “Bu anlamsız açlık grevini sürdürerek hayatlarınızı tehlikeye atmayın. Sizler bizim için değerlisiniz. 75 milyon insanın hayat bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Ne olur duyuracağınız her şeyi duyurdunuz söyleyeceğiniz her şeyi söylediniz. Hayatınızı tehlikeye atıp Sizi sevenleri daha çok üzmeyin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Arınç, anadilde savunma hakkının yanı sıra cezaevlerindeki şartlarda dahil olmak üzere 13 tane daha demokratikleşme paketini meclise sunduklarını bildirdi. Yapılabilecek her şeyin yapıldığını vurgulayan Bülent Arınç, “Artık yapılacak veya onlar tarafından talebinde ısrar edilecek bir şey yok. Demokratik talepler her zaman olabilir. Bunları her zaman makul bir şekilde karşılanacağını hükümet olarak söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törende yaptığı konuşmasında çıraklık eğitiminin önemine değinen Arınç, “ Türkiye büyüyor. 2023 yılı hedeflerinden bahsediyoruz. 500 milyar dolarlık bir ihracattan söz ediyoruz. Bu nasıl olacak. Türkiye’nin sanayisi sizin ellerinizle gelişecek. Sizler kalifiye işler yaptıkça ülke kalkınacak.” dedi.

SİYASETTE HALA KALFALIK DÖNEMİNDEYİZ

Ağabeyinin endüstri meslek lisesi mezunu olduğunu belirten Arınç, kendisinin elinin çok iş görmediğini fakat dilinin iş gördüğünü vurgulayarak, “Biz siyasetçiyiz. Bizim de çıraklık dönemimiz oldu. Kalfalık dönemimiz oldu. Ancak ustalık dönemindeyiz diyemeyeceğim. Hala kalfalık döneminde adımlar atıyoruz diyeceğim.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTE OKUMAK DEĞİL MESLEK SAHİBİ OLMAK ÖNEMLİ

“Türkiye’de okumak nedir?’ diyen Başbakan Yardımcısı Arınç, “ 'Üniversitede okuyalım, mezun olalım, sonra bir iş buluruz' diye okuyorlar. Sokaklarda hala atanamayan öğretmenlerle dolu. Bazen 'tarihçiler, felsefeciler 5 yıl oldu atanamadım' diye dolanıyor ortada. Üniversite mezunu olmak başka bir şey, kamuda çalışmak başka bir şey. Ben şunu demek istiyorum. Yaptığınız işin garantisi var.” diyerek öğrencilere yaptıkları işin ehemmiyetinden bahsetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz