Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahalli seçimlerin Meclis'te oylanmasında verilen firelerle ilgili değerlendirmesinde; bir parti genel başkanının sözünün çiğnenemeyeceğini belirtti. Bülent Arınç, "Bir partinin prestiji var. MHP’de olsa AK Parti’de olsa gücü var. Bir genel başkan 'Bu teklif benimdir' dedikten sonra milletvekili başka düşünce sergilemez. Gösterirse yanlış olur. O kadar büyük bir yanlış olur ki, sonunda siyasi hayata veda etmek zorunda bile kalabilir." dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da düzenlenen AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 29. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Bülent Arınç, parti teşkilatlarının önemli başarılara imza attığını söyledi.
AK Parti’nin benzersiz bir şekilde her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğine dikkat çeken Bülent Arınç, “Şu an AK Parti'nin eline su dökecek başka kimse yok. Bizimle yarışacak, güreşecek, boy ölçüşecek başka parti yok. Bunu şunun için söylüyorum. Çok iyi niyetlerle yola çıkıldı. Partimizi kurduğumuz günden bu yana 11 yıl geçti. Tek başımıza iktidardayız. Böyle bir performansla oy alabilen başka bir parti örneği yok. Bu ne berekettir. Bu ne güçtür ki, bu ne kuvvettir ki 10 yıldan beri yorulmadan koşuyoruz. Hizmete devam ediyoruz. Başarılar kazanıyoruz. Halk AK Parti’yi seviyor ve destekliyor” dedi.
MAHALLİ SEÇİMLER
Mahalli seçimlerin 6 ay öncesine alınması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Arınç, bu konuda 8 milletvekilinin fire vermesi konusunda ise “Biz mahalli seçimlerin öne alma konusunu gündeme getirdik, MHP de aynı gerekçelere katıldı ve mahalli seçimlerin öne alınmasını istiyoruz, dediler. CHP ben hatırlıyorum, ‘karşı çıkmayacağız ama bizden imza istemeyin’ dediler. 2 parti de garanti verdi. Genel başkanların imzaladığı anayasa değişikliği Meclis'e sunuldu. Bir genel başkan bir yere imza koyduysa bütün grubun onun arkasında durması lazım. Oy vermesi gerekir. Her parti için de böyledir. 374 oyla bu iş olacaktı. Hangi maddesi kaç oyla geçerse önemli değildi. Son madde ile alınan oylama geçerli olurdu. Son oylamada 367’nin üzerinde çıkması gerekirdi. İlk maddelerde çıkan oylar önemli değildi. 8 milletvekili oylamaya katılmadı. Bunların 4’ü Ak Parti’den 4’ü MHP’den. Hepsinin mazereti vardı. Bizdekilerin 2 tanesi hacca gitmiş, diğer ikisini bilmiyorum. MHP’dekiler de ‘izinli’ diyorlar. Kritik bir oylamada 8 kişiye birden izin vermek ne kadar doğru. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmak lazım. O zaman itiraf edelim ki, AK Parti ve MHP ile ilgili Allah için de doğru konuşmalıyız. Şu ya da bu sebeple seçimlerin öne alınmasını istemeyen milletvekilimiz de olmuş gibi. Buna MHP’de dahil.” şeklinde konuştu.
Bir parti genel başkanının sözünün çiğnenemeyeceğine dikkat çeken Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir partinin prestiji var. MHP’de olsa AK Parti’de olsa gücü var. Bir genel başkan 'Bu teklif benimdir' dedikten sonra milletvekili başka düşünce sergilemez. Gösterirse yanlış olur. O kadar büyük bir yanlış olur ki, sonunda siyasi hayata veda etmek zorunda bile kalabilir. 3 gün boyunca sabahlara kadar oylama yapıldı. Bir genel başkanın hatırı hiçbir zaman çiğnenmez. Kim yaptıysa yanlış yaptı. Genel başkanın ‘evet’ dediği bir teklife kimse ‘hayır’ diyemez. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl takdirde bulunacak onu göreceğiz. Ama bu konuda asıl olan karar verecek olan AK Parti’dir. Bu konuda ne yapacağımızı önümüzdeki günler içinde açıklayacağız.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz