Arınç Bursa Mevlevihanesi’ne El Attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1953 yılında belediye tarafından su deposu yapılmak için yıkılan Bursa Mevlevihanesi’ne...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1953 yılında belediye tarafından su deposu yapılmak için yıkılan Bursa Mevlevihanesi’ne el attı.

Bursalı eski eser severlerin 1953 yılında belediye tarafından su deposu yapılmak için yıkılan Bursa Mevlevihanesi’nin tekrar ihya edilmesi çağrısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç destek verdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, büyükşehir belediyesi tarafından restore edilen Tahtakale’ye açılan Yokuş Caddesi’ndeki kapının açılış törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarihi mekanlarının bir bir ayağa kalktığını belirterek, Pınarbaşı Mezarlığı’nın karşısında bulunan Mevlevihane’nin restore edileceğini söyledi. Altepe, “Bölgede bulunan Bursa Mevlevihanesi geçmişte belediyeler tarafından yıkılmıştı ve yerine su deposu yapılmıştı. Bizde büyükşehir belediyesi olarak bu tarihi Bursa Mevlevihanesi’ni yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

"HAYIRLI HİZMETİ HEP BERABER AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Programda söz alan Başbakan Yardımcısı Arınç ise, “16. yüzyılda Bursa’da Mevlevihane vardı. Daha sonra burası su deposu oldu. Bu Mevlevihane’nin yan tarafında Cünuni Ahmet Efendi’nin türbesi yer alıyor. Burası bize manevi bir sorumluluk yüklüyor. Bulunduğu alanda Mevlevihane’den hiçbir iz bulunmuyor ama fotoğraflarla restore edilebilir. 2 bin 300 yıllık Bursa surları restore ediliyorsa Mevlevihane’yi de önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlarız. Artık bu Mevlevihane’nin yapılıp eski haline getirilmesi lazım. Hayırlı hizmeti hep beraber ayağı kaldıracağız” diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da tarihi mekanın Bursa’ya kazandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Törenin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mevlevihane’nin bulunduğu alanı inceledi. Vakıflar Bölge Müdürü Veysel Sarı ve Eski Eser Restoratörü Safiyüddin Erhan’dan 60 yıl önce yıkılan Mevlevihane hakkında detaylı bilgi aldı. Arınç, buradaki temaslarının ardından Yıldırım ilçesindeki aşure programına katıldı. Burada vatandaşlar ile sohbet eden Arınç, ardından Yıldırım Belediyesi tarafından inşa edilen Bayrak Alanı’ndaki katlı otoparkın açılışına geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz