Arınç: Geçmişte Meslek Liselerine Karşı Adeta Hasmane Bir Tutum Vardı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum olduğunu ve bunun...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum olduğunu ve bunun çok yanlış olduğunu söyledi. Türkiye'de bir dönem meslek liselerine yönelik olumsuz yaklaşım sergilendiğini aktaran Arınç, söz konusu tavrın günümüzde sona erdiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa’da hayırsever işadamı İsmail Akçura’nın, eşi Nihal Akçura adına yaptırdığı Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada cehaletin kötülüklerin anası, eğitiminse her şeyin başı olduğunu belirterek, “Nitelikli eğitimle geleceğimizi kurtaracağımıza inanıyoruz. Hükümetimiz döneminde en büyük katkı eğitime yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ilk sırada yer alıyor.” dedi. Türkiye'de bir dönem meslek liselerine yönelik olumsuz yaklaşım sergilendiğini belirten Arınç, “Artık kurtulduğumuz için tekrarında fayda görmüyorum ama bir dönem eğitim hayatımızda, şu veya bu sebeple meslek liselerini dışlayan kötü bir anlayıştı, yanlış bir anlayıştı. Bundan şimdi uzaklaştık. Çocuklarımızın sadece kolejlerde, düz liselerde okuyarak mezun olması yeterli değil, aynı zamanda iyi bir meslek sahibi olması, hayatın her alanında işini iyi bilen ve yapan insanlar olarak da yetişmesi gerekiyor. Okullarımız fonksiyonlarını kaybettiği için meslek edindirme kursları gibi imkanlarla yapmaya çalıştık ama yeterli olmadı. Çok şükür, artık meslek liselerimiz çok büyük hüsnükabul gördü. Artık her alanda iyi bir meslek sahibi olma imkanlarını hazırlayacak çalışmanın içindeyiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2013’TE 40 MİLYONUN ÜZERİNDE TURİST GELMESİ HEDEFLENİYOR

Türkiye'ye geçen yıl 30 milyonun üzerinde turistin geldiğini kaydeden Bülent Arınç, 2013'te 40 milyon kişi hedeflendiğini söyledi. Türkiye'nin turizm yarışında halen gerilerde olduğunun altını çizerek, Avrupa'daki çeşitli şehirlerde yıllık turist sayısının, Türkiye'nin yıllık sayısına eşit olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin önemli tarih ve kültür zenginliklerine sahip olduğunu vurgulayarak, ''Turizm dediğiniz zaman 20 çeşidi varsa hepsinin yaşandığı bir ülkeden bahsediyoruz. Turizmi çok akıllı, çok iyi yapmamız lazım.” dedi.

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in, kendisini ziyaret ederek turizm çalışmalarına destek talebinde bulunduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, “Hizmet sektörlerinin çok olduğunu söyledim, kabul etti. 'Hizmet sektöründe başarılı olamazsanız, müşteri memnuniyetini kazanamazsanız ne yapsanız kafi değil. Bizim bu topraklarla manevi ve maddi bağlarımız var. Tüm imkanları sağladığınızda, Türkiye'den Selanik'e gelecek on binlerce insan bulabilirsiniz ama nerede. Bize ait eserlerden yıkmadıklarınızdan ayakta kalanları bile tanımakta güçlük çekiyoruz. Bunları ayağa kaldırın, bu kadar insan ziyarete gelecektir.' dedim. Dünyayı ziyaret eden bir arkadaşınız olarak söylüyorum, bizdeki konaklama sektörü hepsinden daha kaliteli. Gençlerimiz, sektörün en iyileri olarak yetişecek. Hem ülke hem özel sektör kazanacak.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin, entegre yapısıyla Türkiye'ye örnek bir okul olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından hayırsever İsmail Akçura ile Nihal Akçura'ya teşekkür plaketi verildi. kurdele kesilerek okul açıldı. Arınç ve beraberindekiler okulu gezdi. 450 öğrenci ve 135 yatak kapasiteli okulda konaklama ve seyahat hizmetleri, ön büro, yiyecek içecek hizmetleri ve mutfak dallarında 186 öğrenciye öğretim verildiği bildirildi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Arınç’ın yanısıra eşi Münevver Arınç, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir, Vali Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz