Arınç: Herkesin barış içinde yaşadığı Mardin’i görmesi gerekir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç: “Her dinin mensubunun binlerce yıldır barış içinde yaşadığı...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç: “Her dinin mensubunun binlerce yıldır barış içinde yaşadığı Mardin’i herkesin görmesi gerekir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Mardin'de her dinin mensubunun binlerce yıldır barış içinde yaşıyor, hiç kavga etmiyorlar, birbirlerini çekememezlik yapmıyorlar'' dedi.

Adnan Avuka'nın Merinos Sergi Salonu'nda düzenlenen ''Mardin'' isimli resim sergisinin açılışına katılan Arınç, herkesin Mardin’i gezmesi gerektiğini belirtti. Adnan Avuka'yı daha önceden gazeteci kimliği ile tanıdığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Kendisi çok iyi bir gazetecidir. Daha çok bu kimliği ile biliyordum. Fakat hikayesini dinleyince iyi bir sporcu, eşi hanımefendiyi kürsüye çağırınca iyi bir beyefendi, öğretmeninin elini öpünce ne kadar saygılı ve alicenap olduğunu görmüş oldum. Kendisini kutluyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

Mardin'in medeniyetler beşiği olduğunu anlatan Bülent Arınç, ''7 ayrı dinin, 7 ayrı dilin canlı olarak yaşadığı, bir arada yaşamanın en güzel örneklerinin verildiği, en büyük tarihi eserlere sahip olan barışın, dostluğun, hoşgörünün başşehri olan Mardin'in tanıtılmasını hepimiz arzu ettik'' şeklinde konuştu.

Herkesin Mardin'i görmesi gerektiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: ''Süryani kiliseleri var, Katolik kiliseleri var, şüphesiz fazlasıyla camileri var. Her dinin mensubu binlerce yıldır yıldır barış içinde yaşıyor, hiç kavga etmiyorlar, birbirlerini çekememezlik yapmıyorlar. Çok şükür medreseleriyle, camileriyle, külliyeleriyle, imaretiyle Mardin'in her sokağında büyük bir medeniyetin izlerine rastlayabilirsiniz''

Mardin'deki insanların kendi inançlarında ne kadar özgürse, başka inançlara da o kadar saygılı olduğunun altını çizen Arınç, ''Giderseniz hepiniz görürsünüz, bir Ramazan gününde, iftar vaktinde farklı dinin mensuplarının Müslüman kardeşlerine ne kadar hoşgörülü olduğunu. Mardin, dostluğun baş şehridir, elbette görülmesi gerekir. Son yıllarda dünyada tanındı. Artık uçaklar gelip gidiyor, İngiltere'den, Avrupa'dan ve pek çok ülkeden ziyaretler yapıyorlar.'' dedi.

Reklam
Reklam

Kurdela kesiminin ardından beraberindekilerle Mardin ve ilçelerinin fotoğraflarının bulunduğu sergiyi gezen Bülent Arınç, resimleri çok beğendiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz