Arınç, İskilipli Atıf Hoca Parkı'nın Açılışını Yaptı

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan İskilipli Atıf Hoca Parkı'nın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan İskilipli Atıf Hoca Parkı'nın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve vatandaşlar katıldı. Açılışta vatandaşlara hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İskilipli Atıf Hoca, bu aziz milletin şerefli, namuslu, bilim haysiyetine sahip mücahit bir insanıdır" dedi.

Geçmişte tarihte yaşanan acı olaylardan birisinin de İskilipli Atıf Hoca'nın idamı olduğunu dile getiren Arınç, tarihi kaynaklara bakıldığında İskilipli Atıf Hoca'nın zulmen idam edildiğini ve haksızlık yapıldığını gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İskilipli Atıf Hoca'nın yıllarca önce yazdığı bir kitaptan dolayı yargılandığını savcının berat kararı vermesine karşılık idam edildiğini dile getiren Arınç, "İskilipli Atıf Hoca büyük bir müderristir, alimdir ve kitapları vardır. Eserleri vardır. Elbette o istiklal mücadelesinin en önde mücadelesini yapmış çok değerli bir şahsiyettir. Bunun da tarih önünde yapmaya başladık. O şahsiyetin bütün iyilik ve güzelliklerini hepimiz görmeye başladık. İskilip onun ismini bir hastaneye vermekle, türbesine kavuşmakla bir kadirşinaslık yaptı. O sadece İskilip'in değil, o sadece Çorum'un değil, o bütün Türk milletinin mümtaz şahsiyetidir. Buna adımız gibi inanıyoruz. Ona kim ne derse desin hatta bu şehirden çıkmış bir milletvekilinin meclis kürsüsünden ona hakaretler yağdırmasına rağmen buradan alenen ifade ediyoruz ki İskilipli Atıf Hoca bu aziz milletin şerefli, namuslu, bilim haysiyetine sahip mücahit bir insanıdır. Bu alimin ismini parka vermekle yaşatmak kadirşinaslıktır. Belediye Başkanımızı bu parka ismini verdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Arınç ve beraberindekiler daha sonra parkın açılış kurdelesini kesti. Başbakan Yardımcısı Arınç, bir süre parkta gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Arınç, Çorum programı kapsamında ayrıca, Türkiye'de ilk kez Çorum'da oluşturulan Hasanpaşa Yazma Eserler Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye kültür ve sanat eserleri bakamından oldukça zengin olduğunu söyledi. Türkiye'de bugüne kadar 9 yılda 3 bin 600 civarında cami, medrese, külliye, imaret ve kervansarayın restore edilerek ayağa kaldırıldığını açıklayan Arınç, bugüne kadar gelenleri bundan sonraki nesillere ulaştırmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz