Arınç: İsrail’in yardım teklifini reddetmek çirkin ve yakışıksız olur

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van’daki deprem dolayısıyla İsrail’den gelen yardım teklifini geri çevirmediklerini söyledi. ...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van’daki deprem dolayısıyla İsrail’den gelen yardım teklifini geri çevirmediklerini söyledi.
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail’den gelen yardım teklifinin geri çevrildiğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Arınç, "Bunu söyleyenler çok çirkin bir iş yapıyorlar.İnsani duygularla hareket eden İsrail hükümetinin Şimon Peres’in taleplerine ret cevabı vermemiz çok çirkin ve yakışıksız olur. Böyle bir şey hiç kimsenin aklından geçirmesin. 'Bu insani teklifiniz için teşekkür ederiz.' deriz. İsrail deki yangına biz nasıl yardım ettiysek onlar da depremde böyle bir yardım teklifinde bulunmuşlardır. Bunu reddetme gibi çirkin ve yakışıksız olur." cevabını verdi.
Van ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi konusunda çalışma olup olmadığı yönündeki soruya Arınç, "Esasen şu anki çalışmasını Van ile ilgili yapıldı. Van’da olayın öncesi sonrası bunun için ayrıca afet bölgesi ilan etmeye gerek var mıdır taktirlerinize bırakıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz