Arınç: İstanbul'daki Üçüncü Köprünün Ismi Yunus Da Olabilirdi Hacı Bektaş Da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’a yapılacak 3. köprünün ismiyle ilgili büyük bir tepki olmadığını söyledi....

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’a yapılacak 3. köprünün ismiyle ilgili büyük bir tepki olmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin köprünün isminin ‘Alparslan’ olması gerektiğine yönelik eleştirilerine cevap veren Arınç, “Yüzde yüz olabilirdi. Bir başkası ‘Yunus Emre’ diyor, olabilirdi. Hiç itiraz yok. Ama bu isimlerden birisi olacaktı. 10 isim deseniz, hayır demeyiz. Tarihimiz ve kültürümüz çok zengin. Hacı Bektaş'a da itiraz etmeyiz. Bunlar bizim değerlerimiz. Yavuz Sultan Selim olduğu zaman buna neden itiraz ediliyor, kimler itiraz ediyor bakmak lazım. Aleviler bizim büyük değerimiz. Bin yıldan beri o kültürden beslenmiş insanlarız. Alevilerin bu isme topyekün bir itirazları olduğunu görmedim.” dedi.

Reklam
Reklam

Partisinin Bursa il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin İstanbul’a yapılacak üçüncü köprünün ismine yönelik yapılan eleştirileri hatırlatması üzerine Arınç, Yavuz Sultan Selim ismine büyük bir tepki gelmediğini söyledi. Arınç, üçüncü köprünün ismiyle ilgili tepkileri şöyle değerlendirdi: "100 milyar dolarlık yatırım. İstanbul’a üçüncü köprü yapılıyor. Bunun üzerinden trenler de geçecek. Bunun temel atma töreni İstanbul'un fethine nasip oldu. Köprünün Yavuz Sultan Selim olarak anılmasından bizim iftihar etmemiz lazım. Yavuz Sultan Selim en büyük hakanlardan biridir. Yavuz Sultan Selim'in ismine karşı büyük bir tepki hatırlamıyorum. Bahçeli, isim farklı olabilirdi, Sultan Alparslan olabilirdi diyor. Yüzde yüz olabilirdi. Bir başkası Yunus Emre diyor, olabilirdi. Hiç itiraz yok. Ama bu isimlerden birisi olacaktı. 10 isim deseniz, hayır demeyiz. Tarihimiz ve kültürümüz çok zengin. Hacı Bektaş'a da itiraz etmeyiz. Bunlar bizim değerlerimiz. Yavuz Sultan Selim olduğu zaman buna neden itiraz ediliyor, kimler itiraz ediyor bakmak lazım. Aleviler bizim büyük değerimiz. Bin yıldan beri o kültürden beslenmiş insanlarız. Alevilerin bu isme topyekün bir itirazları olduğunu görmedim. Bazı dernek başkanlarının ‘bu olmasaydı da başka isim olsaydı’ dediklerini duyuyorum. Bizim görevimiz Alevi yurttaşlarımızın değerlerine saygı göstermek, taleplerine dikkat etmektir. Bir köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesi Alevilere hakaret gelmez. Onların hayatları esasen Aleviliğin farklı bir din olduğunu söylemeye varan yanlışlarla doludur.”

Reklam
Reklam

İNTERNET PAYLAŞIM SİTELERİNE ELEŞTİRİ

İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarda sosyal medyaya yansıyan bilgileri değerlendiren Arınç, şunları söyledi: "Haber portallarından bir şikayetimiz yok. Bir yasal düzenleme yapacağız. Çalışan arkadaşlarımızı gazeteci saymak, haber portallarına ilan ve reklam vermek hedefimizdir. Ancak bu hazırlıklarımız iki sene öncesinden bitmesine rağmen paylaşım sitelerindeki sorumsuzluk sebebiyle kanunu çıkaramıyoruz. İnternet paylaşım sitelerinde, insanların haysiyeti; onuruna, ahlakına, kişiliğine o kadar saldırı yorumlar çıkıyor ki, o kadar yalanlar çıkıyor ki bilişim suçlarıyla ilgili kanun olmasına rağmen yürürlüğü mümkün olmuyor. Binlerce yalanla nasıl mücadele edeceksiniz? Zarf atarak, yalan bir şeyi ortaya koyan, bunun yalanlanması halinde duymazdan gelen, zarf atarak iftira atan değer vermediğinizde yalanlamadı diyen haysiyet celladı insanlar var. Bunların sorumsuzluğu ceza kanunu ile önlenir. ‘Ahlak, haya, iffet’ denen bir şey yoksa, yalan at tutmasa da izi kalır deniliyor. Bu konulardaki mücadeleyi hükümet değil Bilgi ve İletişim Teknolojileri yapar. Bize iftira atanları Allah'a havale ediyoruz. Rabb'im bizi bu iftiralardan korusun diyoruz. Haysiyetli bildiğiniz insanlara karşı ahlaksızlık var deniliyor. Bunu çoğaltırsak büyütmüş oluruz. Siz ne kadar yalanlasanız çamurun izi kalıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: