Arınç: "kaybolan Uçağı Arama Çalışmaları Devam Ediyor”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya’dan kalkış yaptıktan sonra kaybolan ve düştüğü sanılan savaş uçağını arama...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya’dan kalkış yaptıktan sonra kaybolan ve düştüğü sanılan savaş uçağını arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’de Opet-Seç-Kar akaryakıt istasyonunun açılışın programına katıldı. Açılışta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bazı İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve vatandaşlar hazır bulundu. İzmirli işadamları Adem Seçilmiş ve İsmail Karaduman'a, açıktıları akaryakıt istasyonu için 'hayırlı olsun' dileklerini ileten Bülent Arınç, "Bu paralar bu ülkede kazanılır, bu ülke için sarfedilirse emin olun Türkiye'de biz Allah'ın izniyle uçarız. Şu terörle de bir baş ettiğimizde, huzuru güveliği inşallah bir sağladığımızda göreceksiniz jetler gibi uçacağız. Türkiye kalkınacak. Başkalarının battığı yerde biz bütün dünyada ilk 5 ekonomi içine girmiş olacağız. Şu anda 16. ekonomiyiz. 2023 hedefimiz ilk 10'un içine girebilmek hatta Allah izin verirse ilk beşte yer alabilmek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bülent Arınç, Malatya’dan kalkış yaptıktan sonra kaybolan ve düştüğü sanılan savaş uçağını arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

“BU SON OLSUN”

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 gün önce Hakkari'de şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet dileyerek, “Hepimizin yüreği yanıyor. Üç gün önce yine Hakkari, yine Dağlıca bölgesinde bir baskın, bir çatışma sonucu 8 askerimiz şehit oldu. Bunların üzüntüsünü kalbimizde yaşıyoruz. Allah onlara rahmet eylesin. 3'ü ağır 16 yaralı askerimize de yaralı; Allah şifalar versin. Bu son olsun. Gözyaşı dökmeyelim. Anneler ağlamasın. Artık şehit haberlerini duymayalım. Temennimiz bu. Bu ilk değil ama son olmasını dileriz. Ülkemize huzur güvenlik gelsin. Çatışma olmasın. Cennet vatanda memleketimizin bu güzellikleri doya doya yaşayalım. Bugüne kadar yüzlerce, belki binlerce şehit verdik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Şu anda görev başında her an bir çatışma tehlikesiyle ve düşüncesiyle vatanımızı bekleyen askerlerimize buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Bekleyenler var" dedi.

Reklam
Reklam

“IMF'YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VERECEĞİZ”

Terör belası dışında Türkiye’nin sıkıntı çektiği bir konunun bulunmadığını ifade eden Arınç, 23.5 milyar dolar olan IMF'ye borcun 2 milyar dolara düştüğünü ve son 4 yıldır IMF'den borç alınmadığını kaydetti. Arınç şöyle konuştu:

“Başbakanlar Avrupa'ya kredi bulmak için giderdi. Bir Başkanımızın hazin sevincini hatırlıyorum. Ankara'yı aradığında müjde verirken '1 milyon dolar kredi bulduk' diye seviniyordu. Çünkü biz borcu borçla ödüyorduk. Hükümet yüzde 39 ile tahvil çıkarıyordu. Sonunda öyle bir noktaya geldi ki sıfırların sayısı 6'yı buldu, Kurtalan Ekspresi gibi. Ama biz IMF ile global ekonomik kriz zamanında yollarımızı ayırdık. 'Güle güle, sana teşekkür ediyoruz' dedik. Biz başarılı olduk. Ama Yunanistan'ın, İtalya'nın, Portekiz'in, İrlanda'nın halini görüyorsunuz. Borçlarını döndüremiyor bu ülkeler. Bugün Yunanistan neyi var yok satmaya başladı. İş yerleri kapalı. Peki biz ne durumdayız? Rio Zirvesi ve önceki toplantılarda Türkiye, Uluslararası Para Fonu IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek. İftihar ediyorum. Allah yapanlardan razı olsun.”

Reklam
Reklam

Arıç'a tören sonunda Adem seçilmiş ve İsmail Karaduman tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz