Arınç: Komuta Kademesi Atamalarda Zaafiyete Düşecek Durumda Değildir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ndeki istifalarla göreve getirilecek komutan...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ndeki istifalarla göreve getirilecek komutan kalmadığı iddialarına, daha önce istifa eden eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarını hatırlatarak cevap verdi. Bazı tutukluluklar nedeniyle bazı komutanların görevlerinden ayrı kalmış olabileceğini söyleyen Arınç, "Ancak şu haliyle bile komuta kademesinde zaafiyete düşecek durumda değildir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem Cumhuriyet'in hem Türkiye'nin önemli bir kurumu olduğunu, güçlü ve disiplinli olmasının asıl olduğunu söyleyen Arınç, ona yöneltilecek eleştiriler konusunda da "Kişileri eleştirirken tüm kurumu eleştirmek doğru değil. İsmi geçen komutan fevkalade görevinde başarılı. Önümüzdeki atama sürecinde deniz kuvvetleri komutanı olması güçlüdür. Ancak emekliliği istemesi bireysel düşünce ve karara dayanmaktadır." dedi.

Reklam
Reklam

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın kabul edildiğini hatırlatan Arınç, komutanın da bu davada mağdur olduğunu, "Sayın komutanımızın evladına karşı çok çirkin, çok büyük bir suç işlediği yazılı. Sayın komutan şerefli bir görev yaparken alçakça saldırıya karşı haysiyetine yedirememiş olmalı. Bu işin bir tarafı." diye anlattı. Arınç, "Olayın tertipçileri, komplo halinde böyle bir saldırı düzenlenmiş. Haysiyet ve şerefine yedirememiş olmalı." diye ekledi.

Arınç, atamalarda sıkıntı yaşanacağına dair iddialara ise "TSK büyük bir camia, kimin hangi göreve geleceği YAŞ ile tespit ediliyor. Koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istemişlerdi. Hükümet, mevcut sistemi çalıştırdı ve yeni atamalar yaptı. Bir genelkurmay başkanının kuvvet komutanlarıyla birlikte emekliliğini istiyor olması bir kaos getirmedi. Her göreve atanacak güçlü generaller bulunabilir. Önümüzdeki komuta kademesi içerisinde bir tercih ve atama söz konusu olabilir. Bir başka yanı da komutanların, uzun süren tutukluluklar sebebiyle görevlerinden ayrı kalmış olmasıdır. Ancak şu haliyle bile komuta kademesinde zaafiyete düşecek durumda değildir." şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam

"ÖCALAN'LA GÖRÜŞMEK İÇİN HENÜZ KİMSEYE İZİN VERİLMEDİ"

Arınç'a, İmralı ile yapılan görüşmeler konusunda teröristbaşı Öcalan'ın yanına kimin gideceğinin belli olup olmadığı soruldu. Arınç, "Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere henüz bir milletvekiline veya gruba izin verilmemiştir. Ama bu, izin verilmeyeceği anlamına gelmez. Adalet Bakanlığı kendisine yapılan başvuruları incelemektedir, kararını bildirecektir." diye kaydetti.

Arınç'a ayrıca, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in gündem olan tartışmalı açıklamaları ve bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşma soruldu. Arınç, parlamentodaki konuşmasını "şaşkınlık, üzüntü ve eleştirel bir tutumla izlediği" Güler için "Kendi aymazlığından dolayı partisinden özür dilemesi gerekirken, topu başkasına atmasıdır. Bilim kadını olarak tarifler yapıyor, tariflerin hiçbir geçerliliği yok. Bu, faşist ve ırkçı bir tutumdur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin, bütünün hangi tarafta olduğunun asıl önemli mesele olduğunu söyleyen Arınç, "Genel başkanın kamuoyunu tatmin edecek bir durumu olmadığına göre, CHP içerisinde sosyal demokrat parti ırkçı parti görüntüsü yaşanıyor. Bu bir ayrışma ve kırılma noktasıdır. Kılıçdaroğlu, güzel dileklerle bir yere gidemez." dedi. MHP'nin de Güler'in konuşmasını "çılgınca alkışladığını" söyleyen Arınç, "Bu iki partinin farkı nedir?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: