Arınç, mazbatasını Alptekin'den aldı

ANKARA (İHA) - TBMM Başkanlığı'na yeniden seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, milletin temsil makamında millete hizmet etmekten büyük onur duyacağını söyledi.

Arınç, yasama faaliyetlerinin önümüzdeki hafta büyük oranda başlamış olacağını ifade etti. TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen üçüncü tur oylama sonucunda 381 oyla ikinci kez TBMM Başkanlığı'na seçilen Bülent Arınç, düzenlenen törenle mazbatasını TBMM Geçici Başkanı İsmail Alptekin'den aldı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Arınç, 3. Yasama Dönemi'nde Geçici Başkanlık görevini büyük bir dirayetle yürüten İsmail Alptekin'i tebrik etti.

Reklam
Reklam

Meclis'te milletin bir temsilcisi olmanın büyük bir onur olduğunu vurgulayan Arınç, Meclis'in Başkanı olmanın ise çok daha büyük bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi. Arınç, "Burası milletin iradesinin temsil edildiği yerdir. Biz milletimizi çok seviyoruz ve onun temsil makamında ona hizmet etmekten büyük onur duyacağız" şeklinde konuştu.

Her seçimin bir imtihan olduğuna dikkat çeken Arınç, bu imtihanı kazandığını belirtti. Arınç, görevi süresince Anayasa'ya bağlı kalacağını ve iç tüzüğü harfiyen ve adaletle uygulayacağını ifade etti. Dün Avrupa'dan alınan haberlerin kendilerine nasıl iftihar dolu bir gün yaşattıysa bugün de Meclis'in başkanını seçtiğini anlatan Arınç, önümüzdeki haftadan itibaren yasama faaliyetlerinin büyük oranda başlamış olacağını dile getirdi.