Arınç, Öğrenci Yurdu Açılışı Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kim olursa olsun içlerindeki mezhep farklılığına bakmadan etnik kökenlerine bakmadan mademki...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kim olursa olsun içlerindeki mezhep farklılığına bakmadan etnik kökenlerine bakmadan mademki zordadır zulüm altındadır madem ki Türkiye’nin kapısını çalmıştır hepsine eşitlikle hizmet edeceğiz ve onların inşallah güzel günlere kavuşması için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İbret Erkek Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezi açılışını yaptı. Açılışa Arınç'ın yanı sıra, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, öğrenciler, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Arınç, “Dün Hatay Reyhanlı ilçesinde çok acı bir olay yaşandı. Hepiniz biliyorsunuz maalesef 46 vatandaşımız hayatını kaybetti ve yaralılarımız var. Bakanlarımız olay yerine gittiler. Bu ahlaksızca haince işlenmiş cinayeti inşallah sorumluları en kısa zamanda bulunacak. İnsanların hayatına son veren vahşi, belki sırtlandan daha vahşi kimse, arkasından onu götüren kimse, kuklacıyı oynatan kimse bombayı koyan kadın erkek çoluk çocuk fark etmeksizin insanların hayatına kasteden kimlerse onların cezaları verilecek. Bu bizim hükümetimizin bir görevidir. Hepimiz vazife başındayız. Ama acımız büyüktür. Allah hayatını kaybedenlere rahmet etsin, yaralı olan kardeşlerimize sağlık ve afiyet versin. Elbette vefat eden kardeşlerimizin başta aileleri olmak üzere tüm Reyhanlı'ya tüm milletimize Allah sabır versin" dedi.

Reklam
Reklam

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci hakkında konuşan Arınç, "Türkiye terörden kurtulma çabası içindeyken Türkiye’de adeta yeniden bir bahar doğuyormuş gibi yediden yetmişe insanlar artık silahlar susacak, artık şehit cenazeleri gelmeyecek, anneler göz yaşı dökmeyecek, birbirimizle daha iyi kucaklaşacağız hayallerini kurarken, bunu ben kendi gözlerimle görüyor ve büyük bir ümitle çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışıyorken bir yerlerin hainleri de hala bomba patlatmaya kan dökmeye devam ediyorlar. İnşallah son olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Suriye’deki olayları değerlendiren Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin hemen yanı başındaki Suriye'deki olaylar 3 senedir devam ediyor. İnsanların kanını dökülüyor. Şu ana kadar 100 binden fazla insan hayatını kaybetti bu zalim rejimin yönetimi tarafından. Bir milyon insan Türkiye'de 350 bin olmak üzere Lübnan’da, Irak’ta ve diğer ülkelerde mülteci konumuna düştü. Geçenlerde yaşanan katliamda Banyas’ta 300'den fazla çocuk ve kadın vahşice katledildi. Orada kan dökülüyor. Esed rejimi elindeki uçak ve helikopterlerle milis güçleriyle kadın erkek çocuk maalesef alçakça katlediyor. Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Allah onları zalimlerin elinden bir an önce kurtarsın. Allah onlara da güzel günleri en kısa zamanda nasip etsin. İşte o zalimlerin elinde kaçarak Reyhanlı'ya Hatay'a Gaziantep’e Kilis’e ve çevresindeki ilçelere yerleştirdiğimiz 200 binden fazla sığınmacı, 100 bin civarında kendi imkanlarıyla kaçarak şehirlerde yaşayanlar bizim misafirimizdir. Bizden kim aman dilerse bizim kapımıza kim koşarsa biz ona ekmeğimizi bölüşürüz. Milletimizin en büyük hususiyeti de budur. Biz onlara yardım yapmaya devam edeceğiz. Kim olursa olsun içlerindeki mezhep farklılığına bakmadan, etnik kökenlerine bakmadan madem ki zordadır, zulüm altındadır madem ki Türkiye’nin kapısını çalmıştır, hepsine eşitlikle hizmet edeceğiz ve onların inşallah güzel günlere kavuşması için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: