Arınç: PKK Silah Bırakmadan Her Söz Örgütün Siyasi Talebidir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü PKK'nın her halükarda silahlarını bırakacağını söyledi. Başka hiçbir çaresi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü PKK'nın her halükarda silahlarını bırakacağını söyledi. Başka hiçbir çaresi olmadığını vurgulayan Arınç, "Bu olmadan söyledikleri her söz, örgütün siyasi talebidir. Biz örgütü kesinlikle muhatap alarak bunları ağzımıza bile almayız." dedi.

TRT 6'nın Soranice bülten yayınına katıldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Arınç, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi söylemlerine açıklık getirdi. Arınç, "Bugün ev hapsine çıkması hukuken mümkün değil. Çünkü yargı kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse hükümlü olan bir insanın denetimli serbestlikten istifade etmesi mümkün görülmüyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teröristlerin Dağlıca baskınına yönelik bir soruya Arınç, operasyonlarda 20'nin üzerinde teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etti. Dünkü terör zirvesinde Genelkurmay İkinci Başkanı, MİT Müsteşarı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Milli Savunma Bakanı'nın verdiği bilgilerle harita üzerinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Arınç, olayın nasıl meydana geldiğini, nerenin hedef alındığını, nereye taciz ateşi yapıldığını, hangi istikamette kaçmaya çalıştıklarını bir bildiriyle kamuoyuna açıkladıklarını söyledi.

ASKERİMİZ KAHRAMANCA MÜCADELE ETMİŞTİR

Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında konunun detaylı ele alınacağını belirten Arınç, tüm tedbirler alınmasına rağmen böyle bir saldırının yaşandığını kaydetti. Olayın sabaha karşı 3.5-4 sıralarında meydana geldiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Genelkurmay Başkanımız ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile iki bakanımız süratle olay yerine hareket etti. Sayın Genelkurmay Başkanımız da harekatın yürütülmesine bizzat katıldı. Pek çok gücümüz bölgeye sevk edilmişti. Onlar kaçış yolları üzerinde hem havadan, hem karadan bir kuşatma hareketine girdiler. Son rakamlara göre 20'nin üzerinde terörist ölü olarak ele geçirildi, etkisiz hale getirildi ancak operasyonlar devam ediyor. Bir saldırı olmuştur, PKK gerekli cevabı almıştır, askerimiz bu çatışmada çok başarılı olmuş kahramanca mücadele etmiştir. Ama ne var ki sabahın karanlığında açılan ateşte öncelikle nöbet tutan askerlerimiz şehit olmuştur. Diğerleri hemen karşılık vermiş ve hatta kovalamaya başlamış ve örgüt zaiyatını hemen bu takibin arkasından vermiştir. "

Reklam
Reklam

TÜRK MİLLETİ BDP'DEN TERÖRÜ LANETLEMESİNİ BEKLİYOR

Türkiye-Kuzey Irak ilişkilerine yönelik bir soruya ise Arınç, Barzani ile ilişkilerin iyi bir noktada olduğunu ifade etti. Ama daha da iyi olabileceğine dikkat çeken Arınç, "Biz elimizden geleni yapıyoruz diyorlar. Biz daha fazla etkili olmalarını istiyoruz." dedi. Arınç, ilişkilerin güçlenme noktasında olduğunu kaydetti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın silahlı eylemlerini durdurmasına yönelik çağrısının sorulması üzerine de Arınç, bu sözün güçlü bir söz olmadığını vurguladı. Bir temenniden ibaret olduğunun altını çizen Arınç, "Bu sözün üzerinde daha güçlü durmaları gerekiyor. Fiiliyata geçmesi lazım. Sözle yetinmeleri yetmez, daha fazlasını bekliyoruz. Türk milleti BDP'den terörü lanetlemesini bekliyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: