Arınç protesto edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akademik yıl açılış törenine katıldığı Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 5 kişilik bir öğrenci grubu tarafından protesto edildi.

Eşiyle birlikte Isparta'ya gelen Bülent Arınç, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Arınç, kurulduğu yıldan itibaren üniversitede her yıl ilk dersi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in verdiğinin ve bu yıl geleneğin bozulduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
"Burada bir gelenek var. Önemli büyük devlet adamlarımızdan ve üniversiteye ismini veren Sayın Süleyman Demirel'in hem eğitim öğretim yılının başında, hem mezuniyet törenleri sırasında geldiğini, konuşmalar yaptığını ben de biliyorum. Bu kez davet edilmesine rağmen olabilir ki mazereti vardır veya öyle uygun görmüştür, katılmadılar. Ben davete olumlu cevap verdim. Kendileri de olsaydı birlikte bulunurduk. Sayın Demirel'e de buradan selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz."

Reklam
Reklam

İLK DERS ÖNCESİ PROTESTO
Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yerleşkesine geçen Arınç, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek Poliklinik Binası ve Onkoloji Merkezi Radyoterapi Ünitesi'nin açılışını yaptı. Çıkışta, üniversitenin 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı 'ilk dersi' için konferans salonuna geçmeye hazırlanan Arınç, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. ?Cumhuriyet düşmanları üniversiteye giremez' ve ?Cumhuriyet düşmanları üniversiteden defol' şeklinde slogan atan protestocu gençler, güvenlik görevlileri tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gençler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

"GOCUNMAYIZ" DEDİ
Akademik yıl açılış töreninde protestoyu değerlendiren Arınç, "Bir yerde üniversite öğrencilerimizin beni protesto etmek istediklerine şahit oldum. Gençlerin beni protesto etmek istemesi demokrasinin özgürlüğüdür. Bundan dolayı gocunmayız. 40 yıllık hayatımızda neler gördük ki, bunlar onun yanında kaymaklı kadayıf gibi gelir. Buranın 50 bin öğrencisi var. 5 kişi protesto yaptıysa bu on binde birdir. On binde birin protesto ettiği bir yer özgür bir üniversitedir. O gençlerin saldırıya varmadan kendilerini ifade etmelerine ben alkış tutarım. Bugün burada 5 kişi tarafından protesto edildiysem bunun sivrisinek ısırığı kadar değeri yoktur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

1992'de kurulan ve adını taşıyan üniversitede her yıl ilk dersi veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, davet edilmesine rağmen bu yılki açılış törenine katılmadı.