Arınç: "bu Yaştan Sonra Kimseyi Methedecek Değilim"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa'da düzenlenen Balkan Sempozyumu'na Balkan kökenli STK'ların yeterince...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa'da düzenlenen Balkan Sempozyumu'na Balkan kökenli STK'ların yeterince ilgi göstermemesine sitem ederek, "Kimse kusura bakmasın. Bu yaştan sonra kimseyi boş yere methedecek durumda değilim. Bu arkadaşlarımızın bu ilgisizliği devam ederse daha fazla ilginin duyulacağı yerde yapmaya hazırım. Biz de buyuz, arkamızda da yüz binler var, dediklerinde onlara bugünü hatırlatacağım" dedi.

Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bursa'dan Balkanlar'a Vakıf Medeniyeti' konulu sempozyumda konuşan Bakan Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı yatırımlarla güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Arınç, "Ülkemizin bütün şehirleri aynı derecede önemli ve önceliklidir. Bursa'ya ayrı bakmalıyız. Tarihin önemli anlarına ev sahipliği yapan Bursa özel bir şehirdir. Bursa'mıza gelişmesini ve mimari kimliğini koruyabilmesi açısından ne yapsak azdır. Yılların ihmalini unuttururcasına gayretin içinde olmalıyız. Bir ülke ne kadar değişirse değişsin toplumsal değerler her zaman güçlü olacaktır. Balkanlarda kültürel ortaklığımız var. Bu sempozyumla ortak ruhun ve ortak dilin zenginlikle beraberce ifade edilmesine tanık olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Balkanlarda yapmayı planladığı projelerle geçmişe ışık tutacağını vurgulayan Arınç, "Vakıfların bir duası, bedduası vardır. Vakıfların duasını alan bahtiyar olur, bedduasını alan ise iflah olmaz. Partiler ve kişiler bazında bunları görüyoruz. Böylesi önemli hizmetleri yürüten vakıflar camiamızın bu hizmetleri layıkıyla yapacağına inanıyorum. Bursa'da yerel yönetimlerin vakıf eserlerin ayağa kaldırmak için gayret gösterdiğini biliyoruz. Eserlerin ortaya çıkarılmasında katkısı olanlara candan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BURSA BALKANLARIN KÜÇÜK BİR HARİTASIDIR"

Bursa'nın Balkanların küçük bir haritası olduğunu belirten Arınç, "Niçin Manisa'da, Muğla'da, İzmir'de yapmıyoruz bu programı? Balkan denildiğinde Bursa'da binlerce insan var. Bunların her birinin dernekleri ve federasyonları var. Her birinin ağzından yüz binler ismini duyuyoruz. Balkanların küçük bir haritasının yaşandığı Bursa'da Balkan ve Rumeli gerçeğini konuşuyoruz. En çok eserlere koştuğumuz ve yatırımlar yaptığımız şehirlerin başında Bursa geliyor. Sorumlu olduğumuz toplantıların büyük bir çoğunluğunu Bursa'da yapıyorum. Bugünkü toplantımıza Osmangazi Belediyemiz ve Uludağ Üniversitemiz önemli destekler verdi. Pek çok milletvekilimiz burada. Bunların hepsi var. Bunlar protokoldür. Sempozyuma gelen sevgili genç kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Bu konuyu sokakta başka yerlerde geçirme imkanı varken karanlık salona gelerek Balkan vakıfları konusunu dinlemeye geldiler" dedi.

Reklam
Reklam

"BU YAŞTAN SONRA KİMSEYİ METHEDECEK DURUMDA DEĞİLİM"

Sempozyuma katılımın az olmasını eleştiren Arınç, Balkan kökenli sivil toplum örgütlerinin Balkan vakıflarının masaya yatırıldığı toplantıya ilgi ilgi göstermemesine tepki gösterdi. Yüz binleri bulan Balkan kökenli vatandaşın yaşadığı Bursa'da önemli bir toplantı yapmalarına rağmen Balkan kökenli dernek, federasyon ve diğer STK'ların toplantıya gelmediğini kaydeden Arınç, "Peki sitemim kimedir? Sitemim Balkan muhaciriyim diyen, her köyüne ve federasyonlar kuran, kendisini yü binler ile ifade eden o STK'ların temsilcileri nerede? Ama eğer her dernekten birisi gelseydi bugün bu salonu onlar birkaç misliyle dolduracaktı. Bu anlı şanlı federasyonlardan 10 kişinin bile bulunmadığını görüyorum. Bu bir sitemdir. Bu sitemimde haklıyım. Bu ilgisizliğin sebebi bizden kaynaklanıyorsa, yeteri kadar bilgilendirmediysek hata bizdedir. Ama böyle bir şey de olmadı. Tanıtımlar yapıldı. Davetiyeler gönderildi. Balkan ismini geçtiği bu dernekler bir kişi bile temsilci göndermemişse bütün kabahat ve sorumluluk onlarda. Kusura bakmasın. Bu yaştan sonra kimseyi boş yere methedecek durumda değilim. Bu arkadaşlarımız bu ilgisizliği devam ederse daha çok ilginin duyulacağı yerde yapmaya hazırım. Biz de buyuz, arkamızda da yüz binler var, dediklerinde onlara bugünü hatırlatacağım" açıklamalarında bulundu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Arınç, Vakıf Haftası sebebiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyelerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: