Arınç: Rüşvete ihtiyacımız yok, rahat edeceksek esnafın duasını almamız şart

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, esnafların Türkiye’nin omurgası olduğunu belirterek, “Samimi söylüyorum, biz rahat edeceksek esnaf...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, esnafların Türkiye’nin omurgası olduğunu belirterek, “Samimi söylüyorum, biz rahat edeceksek esnaf ve sanatkârın duasını almamız lazım. Bizim rüşvete ihtiyacımız yok. Esnafın duasını alanın yüzü hep güler.” dedi.
Seçim bölgesi Bursa’da, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı(BESOB)’nın bayramlaşma törenine katılan Bülent Arınç, esnaf ve sanatkâra övgü yağdırdı.
Arınç şunları kaydetti: “Bize, ‘Yaptıklarınız azdır’ derseniz daha çok yapacağız, ‘şu işlerde ihmaliniz var şunları da yerine getirin’ derseniz başımızın gözümüzün üzerine onları da yapacağız. Daha çoğunu yapacağız. Biz esnafımızı sanatkârımızı seviyoruz, ondan güç alıyoruz. Kim ki; bir ülkede esnaf ve sanatkârın duasını alır onun işi iyi gider. Onun yüzü gülerse başka bir şey düşünmesin, onun yolu açıktır.”
“Esnafından beddua alan sanatkârına gözyaşı döktüren ne hükümet ayakta kalabilir, ne bakan ferah bulabilir, ne de siyasetçi rahat edebilir.” diyen Arınç, “Biz rahat edeceksek, yüzümüz gülecekse esnaf ve sanatkârın duasını almamız lazım. Samimiyetle söylüyorum, rüşvete ihtiyacımız yok. Bizim de saçma sapan sözler sarf etmeye ihtiyacımız yok. Yaşadım, hayatımda gördüm; kim tertemiz esnaf kesiminin desteğini duasını alırsa onla kucaklaşırsa ömrü boyunca o rahat eder, ferah içinde olur. Aksi olursa geçmişte kimi siyasetçinin uğradığı akıbet gibi yerlerinde yerler eser. Üç dönem üst üste iktidara geldiysek bunun içinde esnafın, sanatkârın payı büyüktür.”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'a, esnaf ve sanatkâra desteklerinden dolayı İznik çinisinden yapılan temsili hayat ağacı hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz