Arınç: Turgutlu ve Osmancık köyünün...

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Osmancık köyünde açılış ve tapu dağıtım törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Osmancık köyünde açılış ve tapu dağıtım törenine katıldı. Osmancık Arazi Damlama Sulama Projesi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Arınç, Turgutlu ilçesi ile Osmancık köyünün siyasi yaşamında rolü bulunduğunu söyledi.

Önemli çalışmaları, projeleri hayata geçirmek üzere Osmancık köyünde bulunduğunu dile getiren Arınç, "Tapu ve kadastro önemli. Mülkiyet hakkını gösteren belgesi olması, nikah cüzdanı gibi. Köy, tarımsal sulama ile mamur hale geldi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Arınç, köyü ziyareti sırasında muhtar Salim Çetin'in kendisine verdiği gül demetini köyün kadınları ile paylaşarak, Anneler Günü'nü kutladığını söyledi. Annelerinin kıymetini bilenlerden olduklarını dile getiren Arınç, "Peygamber Efendimiz (sas), anne hakkını tüm haklardan üstün sayıyor. Haklarını ödeyemeyiz. Bunları unutanlar çok. Annesini üzen, hakkını gözetmeyen, 'nasılsın' diyemeyen hayırsız evlatlar var. 'Beni bağışla' demeyenler var. Kişi, annesini 365 gün unutmaz, hatırını sorar çünkü onun ayakları altında Cennet var. Annelik kolay bir şey değil. Annenin kalbine büyük sevgi ve şefkat konmuş. Annelerin hakkını mutlaka karşılayalım." diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney de hayat, özgürlük ile mülkiyet hakkının kişinin en temel hakları olduğunu söyledi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin en ücra köşelerine ulaşan bir teşkilat yapısı bulunduğunu dile getiren Güney, "Müşteri memnuniyetinde yüzde 97 orana ulaştık. 166'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığımız kurumumuzun gelişiminden mutluluk duyuyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, 3402 Sayılı Kadastro Kanunu'nun Ek 8. Maddesi gereğince yapılan kadastro çalışmaları kapsamında 46 çiftçiye, tapusuz kullandıkları bağ ile bahçelerinin tapuları verildi. Arınç ve beraberindekiler, Osmancık köyünde kurulan damlama sulama sistemini, vanasını açarak hizmete soktu. Arınç, daha sonra Manisa'dan ayrıldı.

(CİHAN)

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: