Arınç'a 'iktidar kuklası' eleştirisi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda TBMM, Cumhurbaşkanlığı Sayıştay ve RTÜK'ün 2007 yılı bütçeleri ele alınıyor.

Komisyon'daki görüşmelerde zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve RTÜK bütçelerinin sunumunun ardından milletvekillerinin değerlendirmelerine geçildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, TBMM bütçesiyle ilgili konuşmasında, TBMM Başkanı Arınç döneminde Meclis'te iktidar ve muhalefetin uyum içinde çalışacağı bir ortam hazırlanmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da konuşmasında, Arınç'a "Meclisi susturdunuz Sayın Başkan. İktidarın kuklası haline getirdiniz" ifadelerini kullandı. AK Parti 2. Olağan Kongresi'ne TBMM Başkanı Arınç'ın mesaj göndermesini de eleştiren Sarıbaş, "Adeta bir Meclis Başkanı değil de 20 yaşında bir parti militanı ruhuyla mesaj gönderildiğine tanık olduk" diye konuştu.

Sarıbaş'ın bu sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterirken, AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, "Meclis, kimsenin kuklası olamaz. Burada konuşan herkes haddini bilerek konuşmalı. Derhal sözlerini düzeltsin" dedi. Sarıbaş, sözlerinde ısrar ettiğini vurgulayarak, toplantı salonunu terk etti. Dağcıoğlu, Sarıbaş'ın ardından, "Konuşuyorsunuz ama cevabımızı dinlemeden gidiyorsunuz" diye seslendi. Sarıbaş ise "Ben sizi her gün dinliyorum. Sayın Başkan, haftada 4 gün Meclis TV'ye çıkıyor" karşılığını verdi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, söz alarak komisyon Başkanı Sait Açba'dan, Sarıbaş'ı uyarmasını istedi ve "Kendisini ikaz edin, burada bulunsun. Bu sözlerine aynı şekilde cevap vereceğim. Bunlara cevap vermemek bana yakışmaz" dedi. AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, emekli milletvekillerinin özlük haklarının düzeltilmesini isterken, geçmişte devleti temsil eden bu kişilerin çok zor durumda olduğunu savundu.

Reklam
Reklam