Arınç'tan Bahçeli'ye: Etnik ayrımcılık yapmayız, cephede beraber savaştık

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TBMM'deki bütçe görüşmelerindeki açıklamalarına sert tepki veren MHP...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TBMM'deki bütçe görüşmelerindeki açıklamalarına sert tepki veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevabını, seçim bölgesi Bursa'dan verdi.
Etnik ayrımcılık yapamayacaklarını belirten Arınç, "Anayasal çerçeve içinde bu ülkede kendi kimlikleri ile kendilerini ifade etmek isteyenlere insanlık hakkı olarak değer vereceğiz. Unutmayın İstiklal mücadelesini birlikte verdik. İnanmayan varsa, Çanakkale'ye gitsin. Birilerinin değirmenine su taşımaya niyetimiz yok." dedi.
Karayoluyla seçim bölgesi Bursa'ya gelen Arınç, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde, partisinin İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın olağan kongresine katıldı. TBMM'deki açıklamaları ardından Bahçeli'nin kendisini eleştirdiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:
"Benim sözlerim gerçekse, Bahçeli'nin sözleri ağır olsa da başka gerçektir. Biz bu ülkede yaşayan her kardeşimize ve yurttaşımıza saygı görüyoruz. Ama anlıyoruz ki MHP 'ben Kürdüm diyen ve Kürt kimliğinin ifade etmek isteyenlere 'hayır sen Kürt olamazsın' diyor. Aramızdaki fark bu. Sadece Kürt kimliğine dayanamayan MHP, gelsin buradaki bu güzel tabloyu görsün. Bursa'da istediği semti gezsin ve istediği sokakta ve kahvede çay içsin. Kürt kimliğinden daha fazlasını bulacaktır. Şimdiden duyacaklarına hazır olsun sayın Bahçeli ve arkadaşları. Allah diyor ki 'ben sizleri şube şube ve kabile kabile yarattım'. Allah'ın kabul ettiği bu yaradılışı 'sen o olamazsın' diye ters çevirmek insan hakkını tanımamaktır. Ben yörük bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Ben Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bilmem ne köyünde bir Kürt anne ve babadan dünyaya gelseydim, Şanlıurfa'nın Akçakalesi'nde Arap anne ve babanın oğlu olarak dünyaya gelseydim, Arnavut annenin çocuğu olarak dünyaya gelseydim. Niye öz ve öz Türk demediğim için üzülmezdim. Ya Rab, sana hamdolsun beni Müslüman anne ve babadan dünyaya getirdin diye şükrederdim. Türkiye'de kardeşliğin, kaynaşmanın farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Memleketimizin çok güzel insanları var. Herkes kökenine bağlı olabilir. Biz etnik ayrımcılık yapamayız. Yapsaydık yüzde 50 oy alamazdık. Türkiye'de toplumsal barışı da kuramazdık. MHP ne derse desin, Bahçeli ne söylerse se söylesin bizim söylediklerimiz doğrudur Millet böyle biliyor ve görüyor."

Reklam
Reklam

"KARDEŞLİĞİMİZE İNANMAYAN VARSA ÇANAKKALE'YE GİTSİN GÖRSÜN"
Terörle mücadele konusunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Arınç, çok başarılı bir noktada olduklarını söyledi. Arınç, şöyle devam etti: "Şu anda iftihar edin ve gururlanın. 4 aydır basmadıkları in ve mağara kalmadı. Yakalamadıkları katil kalmadı. Terörle mücadele ayrı bir şey. PKK bir terör örgütüdür. Anayasal çerçeve içinde bu ülkede kendi kimlikleri ile kendilerini fade etmek isteyenlere insanlık hakkı olarak değer vereceğiz. Unutmayın İstiklal mücadelesini birlikte verdik. İnanmayan varsa, Çanakkale'ye gitsin. Yemen'deki şehitliği ziyaret ettim. İstiklal mücadelemizi birlikte verdik. Cumhuriyeti birlikte kurduğumuz bu necip millete 'sen şusun busun demek' yanlıştır. Birilerinin değirmenine su taşımaya niyetimiz yok. Birilerinin etnik ayrımcılıkla terörü besleyenler bizim kardeşlik hukukumuz karşısında ne kadar şikayet ediyorlar. Ama dilerim bu şikayetler dostlarımdan gelmesin.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz