Arınç'tan Barış Duası: Allah Bizi Birbirimizden Ayırmasın

İzmir’in Bayındır ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve...

İzmir’in Bayındır ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, barış mesajları verdi. Arınç, "Çiçek güzel, çiçek insan, çiçek sevgi ve siz bununla uğraşıyorsunuz. Barış, huzur ve sevgi dendiğinde ilk aklımıza çiçek gelir. Allah bizi birbirimizden ayırmasın, fitne ve fesada izin vermesin, karşı karşıya getirmesin.” dedi. Eski bakan Günay da "Bahara en çok barış yakışır. Barışı kurmaya çalışıyoruz. Hizmeti önemli biçimde ilerlettik. Kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardı. Onu kurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin en büyük çiçek organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, bu yıl 16. kez düzenlendi. Bayındır'daki ev ve iş yerleri festival için rengârenk çiçeklerle süslenirken, 28 Nisan tarihine kadar devam edecek festivali 800 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Festivalin açılışı için düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, AK Parti milletvekilleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çiçek üreticileri katıldı.

"BARIŞ, HUZUR VE SEVGİYİ ÇİÇEKLE HATIRLIYORUZ"

Festivalin açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındır'ın son dönemde kamu yatırımlarından aldığı payın arttığını söyledi.

Bayındır’a yapılan kamu yatırımlarıyla günlük yaşamı kolaylaştıran önemli işler yapıldığını belirten Arınç, “Manisa'da çok yıllar görev yaptım ama o zamanlar meşakkatli yollar vardı. Bugün geldiğim yollar geçmişte yoktu. Bayındır'a daha çabuk geldim. Burada yaşamak ayrıcalık ve mutluluk.” dedi.

Reklam
Reklam

Bayındır'ın özellikle süs bitkileri konusunda öne çıktığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “Bayındır'da çiçeğin her türlüsü yetişiyor. Adeta gül bahçesi gibi. Bizim inancımızda da edebiyatımızda da çiçeğin yeri bambaşka. Gençliğimde en çok okuduğum kitaplardan bir tanesi 'Gül Yetiştiren Adam'dı. Barış, huzur, aşk, sevgi dendiğinde mutlaka çiçekle hatırlıyoruz. Fesleğen dediğimde aklıma ne geldi. Benim en çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Onun kokusu ile huzur bulurduk. Çiçek güzel, çiçek insan, çiçek sevgi ve siz bununla uğraşıyorsunuz. Demircilik yapan da çömlekçilik yapan da hayatını karşılıyor ama çiçek yetiştirerek hayatını kazanmak, çocuklarının geleceğini hazırlamak bunların içinde en güzeli olmalı. Bu bahçelerin içindeyseniz, insanın karakteri de çiçeğe göre şekilleniyor. Her belediyenin buradan çiçek alması, belediye başkanı Kertiş'in ülke genelinde kurduğu iyi diyalogladır. Bayındır Türkiye'nin gündemine oturacak ve işleriniz bol ve bereketli olsun diye temennide bulunmaya geldik. Allah bizi birbirimizden ayırmasın, fitne ve fesata izin vermesin, karşı karşıya getirmesin. Allah'tan dileğimiz budur.”

Reklam
Reklam

"BARIŞA ÇİÇEK YAKIŞIR"

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay da Bayındır’ın son 5 yıl içinde çok hızlı gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Çiçek festivalinin Bayındır'a çok yakışan bir etkinlik olduğunu dile getiren Günay, "Bayındır çiçeğin merkezi haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye yaptığı anlaşmalarla çiçek üreticilerinin gelişmesine katkı yapıyor. Bizden çiçek alan İstanbul Belediyesi olmak üzere tüm alıcılara teşekkür ederiz. Bahara en çok barış yakışır. Barışı kurmaya çalışıyoruz. Hizmeti önemli biçimde ilerlettik. Kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardı. Onu kurmaya çalışıyoruz. Barışa en çok çiçek yakışır. Çiçek üreten elleriniz dert görmesin." diye konuştu.

"BAYINDIR'A 15 MİLYON LİRALIK KATKI"

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise şunları kaydetti: “Uluslararası böyle bir organizasyonu devam ettirenleri kutluyorum. Bölgenin ve şehrin kalkınması için ili ve ilçeyi bir bütün olarak ele almak ve sürdürülebilir yöntemle başarabilmek amacıyla ortaya konan projeler destek görüyor. EXPO için artık hazırız. Bu tür uluslararası organizasyonları başarı ile yaptığımızı herkese gösteriyoruz. Çiftçisi ile köylüsü ile sivil toplum örgütleri, memurlar, bakanlar ile birlik ve bütünlük içinde olmayı temenni ediyorum.”

Reklam
Reklam

"ÇİÇEKÇİLİKTE ÇOK MESAFE KAYDETTİK"

Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, ilçenin çiçekçilikte çok mesafe kat ettiğini vurgularken, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, göreve geldikleri 2009 yılında itibaren çiçek şenliğini uluslararası bir festivale dönüştürdüklerini söyledi. Kertiş, “Biz çiçeğin CEO'su olacağımızı söyledik. Kendimize Safranbolu'yu örnek aldık.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz