Arınç'tan, Chp'nin Olağanüstü Toplantı Çağrısına Tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör konusunda Meclis'i toplantıya çağırmasına tepki...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör konusunda Meclis'i toplantıya çağırmasına tepki göstererek, "Diğer partilerden cevap alamıyor. AK Parti'nin önerisine cevap veremiyor. Merak ediyorum sayın Kılıçdaroğlu ne söyleyecektir. Son yaptıkları kurultayda, bir tek cümle bile sarf etmeyen bir insan, bugün fazladan elbette Genel Kurul'da ne söyleyecek merak ediyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arınç, gazetecilerin CHP'nin Meclis'i toplantıya çağırmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu girişimin hiçbir makul hiçbir haklı sebebi yoktur. Zaman içinde CHP çoğu zaman Meclis'i boykot etmiştir. Kendisi içerde oturmuş, oy kullanmamıştır. Parlamento'ya gelmemiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin görevin başında olduğunu ve Türkiye'de yaşanan olaylar karşısında alınan tedbirler olduğunu belirten Arınç, bütün olayların an be an takip edildiğini dile getirdi. Arınç konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"CHP'nin bugün eğer Meclis toplansaydı söyleyeceği sözleri ifade edebilmesi için Türkiye'de yüzlerce platform var. Biz bugüne kadar ne sayın Kılıçdaroğlu'ndan ne CHP milletvekillerinden terörün önlenmesine yönelik bir önlem paketi, bir çağrı, bir tedbir duymadık. Sadece, 'Türkiye'de bu sorun var; gelin konuşalım' diyorlar. Meclis'te elbette bu, zaman zaman görüşüldü. Genel görüşmeler yapıldı. Tutanaklara bakınız, hiçbir CHP sözcüsü Türkiye'de terörle ilgili, sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili hiçbir somut öneri getirmedi. Sadece iktidarı yıpratmak, hakaret etmek için bu toplantıları bir fırsat bildiler. Bugünkü toplantıyı da öyle bir fırsat olarak kullanmak istiyorlar."

Yeni yasama döneminde bu konuların TBMM'de rahatlıkla konuşulabileceğini kaydeden Arınç, geçen yasama döneminin incelendiğinde CHP'nin terör, Türkiye'nin geleceği, Suriye'de yaşanan olaylar karşısında somut öneriler getirmediğinin görüleceğine vurgu yaptı. CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun iddia ettikleri konularda hiçbir somut öneri getirmeyeceklerini söyleyen Arınç, MHP'nin randevu vermemesine rağmen terör konusunda AK Parti'nin kendilerine randevu verdiğini hatırlatarak, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'diğer partiler olumsuz karşılık verseler bile biz sizlerle anamuhalefet partisi ve iktidar olarak söyleyeceğiniz konuları görüşür, tedbirlerinizi dinler ve gerekeni yaparız' sözü karşısında sayın Kılıçdaroğlu bunu kabul etmemiştir'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arınç ayrıca, "Diğer partilerden cevap alamıyor. AK Parti'nin önerisine cevap veremiyor. Merak ediyorum sayın Kılıçdaroğlu ne söyleyecektir. Son yaptıkları kurultayda, bir tek cümle bile sarf etmeyen bir insan, bugün fazladan elbette Genel Kurul'da ne söyleyecek merak ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

“BULDUĞU EN ÖNEMLİ ÖZDEYİŞ; 'SIÇAN GEÇER YOL OLUR' ÖZDEYİŞİDİR”

Arınç, açıklamaları sırasında Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul Hükümeti" eleştirilerine de sert tepki gösterdi. Arınç, Kılıçdaroğlu'na tepki olarak "Çirkin benzetmeler bunlar. Zaten sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzında bildiğiniz gibi son zamanlarda çirkin benzetmeler ve yakıştırmalar çok çok konuşulmaya başlandı. Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Dışişleri Bakanı'na yönelik söylediği, çocukların bile konuşsa ağzına biber sürülecek sözler, bugün bir anamuhalefet partisi liderinin ağzından konuşulabiliyor. Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir. Sayın Genel Başkanın Meclis'in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet partisi liderinin ağırlığını, vakarını, üslubunu taşımasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arınç, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'le ilgili olarak ise yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: