Arınç’tan 'iktidar meclis üyemizi satın aldı' diyen CHP’li vekile tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gemlik Belediyesi’ndeki seçimle ilgili "İktidar, CHP’li meclis üyesi satınaldı." diyen CHP...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gemlik Belediyesi’ndeki seçimle ilgili "İktidar, CHP’li meclis üyesi satınaldı." diyen CHP Milletvekili Akyan Erdemir’e sert çıktı. “Parti tüzüğünüzü işletin.” uyarısında bulunan Arınç, “Benim partim pazar kurmaz, kurmadı havaya kurşun atacağınıza deyin ki ‘şu adam şunu yaptı’. Eğer bize düşen bir görev varsa biz bunu yerine getiririz sizin içinizde de böyle bir yanlış yapan varsa lütfen onu tüzüğünüz gereğince cezalandırın.” dedi.

Olay TV’de yayınlanan programda konuşan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Gemlik Belediye Meclisi’ndeki seçimleri eleştirdi. Seçimlerde CHP’li meclis üyesinin AK Parti tarafından satın alındığını iddia eden Aykan Erdemir, “İktidar partisi tarafından parası, menfaati temin edilen CHP'li bir belediye meclis üyesi olarak hayatına devam edecek bir uyuyan hücremiz olmuştur. Bizim bir belediye meclis üyemizi ikna ettiler lütfen yakasına ampülü taksınlar. Belediye meclis üyesi olarak hayatına devam edecek bir uyuyan hücremiz olmuştur. Bu Türk siyasetinde bir ilktir. Bugün artık Türkiye uyuyan hücre siyasetine geçmiştir. El Kaide artık Türkiye siyasetinde bir anlamda egemen olmuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdemir’in açıklamaları üzerine programa telefonla bağlanan Arınç, Erdemir’e "Parti tüzüğünüzü işletin." uyarısında bulundu. Arınç şunları kaydetti: “Benim partim pazar kurmaz kurmadı havaya kurşun atacağınıza deyin ki 'şu adam şunu yaptı’. Eğer bize düşen bir görev varsa biz bunu yerine getiririz sizin içinizde de böyle bir yanlış yapan varsa lütfen onu tüzüğünüz gereğince cezalandırın.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz