Arınç'tan 'Melih Gökçek' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin düzenlemeye ilişkin “Gökçek yasası” nitelemesi için de şu ilginç değerlendirmeyi yaptı:

“Evet Sayın Gökçek ile bu kanunun ilgisi olabilir. Bu suçtan davaları bulunabilir. Ama emin olun ki biz genel bir düzenleme yapıyoruz. Ancak Sayın Gökçek’in bu kanunun çıkartılmasında dahli olmuşsa, müdahalesi olmuşsa, müdahalesini herkesin gözü önünde yapıyorsa, meclise gönderdiği hediyelerle bunu destekliyorsa çok yanlış saygısız bir iş yapıyor bunu kabul etmemiz lazım. Ama ben şuna inanıyorum; yaptığımız makul yerinde doğru bir düzenlemedir. Vicdanı kanaatim de bu yöndedir.”

Arınç, “Kamu görevlilerin tamamı 2 milyon civarında. 1 yılda açılan dava sayısı ise 10 bin civarında, mahkumiyet de yüzde 40 oranında. 2 milyonluk kitlede, 5-6 bin elbette az değil ama 2 milyonluk kitlenin tamamını itham edercesine, ‘Bunların hepsi yolsuzluk yapıyor, yolsuzluktan sabıkalı, onları kurtarmaya yönelik bir kanun’ olarak lütfen görmemek lazım. Yanlış yapabiliriz, bunların düzeleceği yerler vardır, tekrar düzenleme yapabiliriz” dedi.

Reklam
Reklam