Arınç’tan Sağlık Kampuslerinin Karşılaştığı Engeller Konusunda Eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’ya yapılması planlanan sağlık kampusu konusunda alınan kararları eleştirerek, “Sayın başbakanımızın...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’ya yapılması planlanan sağlık kampusu konusunda alınan kararları eleştirerek, “Sayın başbakanımızın kuvvetler ayrılığı konusunda yaptığı eleştirilerde en yüksek payı Danıştay’ın bu konuda verdiği kararlar oluşturdu. Bir şeyler yapılmak istenirken zamanında görüş belirtmemek suretiyle veya bazı ihaleleri veya satışları iptal etmek süretiyle bu konuda bir engel oluşturduğunu hepiniz takip ediyorsunuz” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa’nın Türkiye ve Avrupa’nın sağlık üssü olacağını dile getirdi. Arınç, sağlık kampusu tartışmalarına son noktayı koydu. Sağlık kampusunun Yunuseli’ye yapılacağını ifade eden Arınç, bu konuda Danıştay’a tepki gösterdi. Arınç, “Bin 500 yataklı sağlık kompleksini tamamladık. Sağlık kampusu ile ilgili Danıştay’ın engelleri ile karşılaştık. Bu engelleri aşacağımıza inanıyoruz. Sayın başbakanımızın kuvvetler ayrımı konusunda yaptığı eleştirilerde en yüksek payı Danıştay’ın bu konuda verdiği kararlar oluşturdu. Bir şeyler yapılmak istenirken zamanında görüş belirtmemek suretiyle veya bazı ihaleleri veya satışları iptal etmek suretiyle bu konuda bir engel oluşturduğunu hepiniz şikayetlerden takip ediyorsunuz. Ama Bursa için yıllardır konuşulan ve vaatlerimizden de en önemli ağırlık noktalarından birisi olan sağlık konusunda Samanlı ve Otosansit düşünülürken, yer bulma gayretinin bize vakit kaybettirdiğini itiraf etmeliyim. Ancak şu andaki gelişmeler, belli kurumlarla yapılan çalışmalar neticesinde bin 500 yataklı dev sağlık kompleksini kısmet olursa Yunuseli’ne inşa edeceğiz. Hastanemizin temelini bu yıl atacağız” dedi.

Reklam
Reklam

“AK PARTİ DÖNEMİNDE HUKUK HER ZAMAN HAKİMDİR”

Arınç, İnegöl Devlet Hastanesi'nin bu yıl içinde tamamlanmasını ümit ettiklerini söyledi. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin de bu yıl bitirilmesini hedeflediklerini belirten Arınç, bu hastanenin mühürlenmesi ile ilgili olarak, “Bu hastane için mühürlenme olayı gündeme geldi. Türkiye hukuk devleti. Biz temel atıyoruz. Sağlık Bakanlığı hastane yaparken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vefakar çalışanları usulsüzlük var diye araştırma yapmışlar, mühürlemişler. Kabahat müteahhitte. Mühürler açılacak ve inşaat devam edecek. AK Parti döneminde hukuk her zaman hakim oluyor. Bir taraf böyle, bir taraf böyle. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa, evinin önünü süpürürse her şey güzel olacak” dedi.

Nilüfer ilçesine yapılacak 250 yataklı Devlet Hastanesi'nin FSM’ye yapılacağını ifade eden Arınç, “FSM’deki arazi ile ilgili tartışmalar söz konusuydu AK Parti olarak söz verdiğimiz gibi FSM bulvarındaki araziye yapacağız. Yapım ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkmayı planlıyoruz. Türkiye’de kurulması öngörülen sağlık serbest bölgene talip olduk. Antalya ve İzmir de buna talip. Bu konuda 5 bin dönümlük araziye ihtiyaç var. Bu araziyi planladık. Bakanlık ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bursa bu yatırım fazlasıyla hak ediyor. Serbest bölgesi için yurt dışından yatırım yapmak isteyen güçlü kuruluşların taleplerini almaya başladık” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz