Arınç'tan tepkilere sert yanıt

TBMM Başkanı Bülent Arınç, şehit cenazelerini istismar etmeyi kendilerine kazanç kapısı haline getirmiş insanlar ve siyasetçiler olduğunu ifade ederek, şehit cenazesinde kendisine yönelik protestolarda söylenenleri, "söyleyen ve söyletenlerin yüzüne misliyle iade ettiğini" belirtti.

Manisa'da şehit Yarbay Melih Gülova'nın cenaze törenine katılan Arınç, törenden sonra Manisa Öğretmenevinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, cenaze töreninde, kendisine ve hükümete yönelik eleştirileri değerlendiren Arınç, "Manisalılar adına kente sürülen lekeden dolayı büyük üzüntü yaşadığını" söyledi. Arınç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Cami de bizim, şehit de bizim, oradaki topluluk da bizim, ordu da bizim, Meclis de bizim. Kimi kimden ayıracak, düşman edeceksiniz? Bu insanlar ağızlarından çıkanları bir kez daha düşünmelidir. Gençlik heyecanlarıyla söyletilenleri söylemeden bir kez daha düşünmelidirler.

Ankara'da olanlar da başka illerde yaşanacaklar da bunlardır. Çünkü merkez aynı. Aynı yerden planlama yapmaktadır. Korkmadan, çekinmeden milletimizin bütünlüğü için çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Cenazede söylenenleri, söyleyenlere misliyle iade ediyorum. Meclis Başkanı olarak bana yöneltilen suçlamaların hiçbirine müstahak değilim. Bana söyletilen sözleri, söyleyenlerin ve söyletenlerin yüzüne misliyle iade ediyorum. Başım dik, alnım açık."

AA