Aris’li Javier Horacio Umbides Orduspor’da

Orduspor Kulübü, Yunanistan'ın Aris takımında forma giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Arjantinli Javier Horacio...

Orduspor Kulübü, Yunanistan'ın Aris takımında forma giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Arjantinli Javier Horacio Umbides ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Son 3 sezondur Yunanistan'ın ASK Olympiakos Volou ve Aris takımlarının formasını giyen ve 84 resmi karşılaşmada görev alarak 28 asist yapıp 15 kez gol sevinci yaşayan Javier Horacio Umbides, teknik direktör Hector Cuper’in isteği doğrultusunda Mor beyazlı takım ile sözleşme imzaladı.

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, "Takımımıza iyi bir transfer daha kazandırdık. Transfer çalışmalarımız sürecek. Teknik direktörümüz Hector Cuper'in isteği doğrultusunda transferlerimiz sürüyor. Önümüzdeki günlerde çok iyi bir forvet oyuncunun transferini tamamlayacağız. Avrupa'ya Orduspor'u götürecek iyi bir ekip kurmak için çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Javier Horacio Umbides ise Orduspor'u tercih etmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Hector Cuper, ile yeniden çalışacak olmaktan dolayı heyecanlıyım. Orduspor için elimden gelen herşeyi sahada yapacağım" diye konuştu.

JAVİER HORACİ UMBİDES KİMDİR?

9 Şubat 1982'de Arjantin'de Satiago del Estero'da doğan Javier Umbides, profesyonel futbola Arjantin'in All Boys takımında başladı. 1999 yılında All Boys takımında başlayan profesyonel futbol hayatını, 2009 yılına kadar Arjantin'de sürdüren Umbides, bu sürede oynadığı 251 resmi karşılaşmada 31 gol kaydetmeyi başardı.

Temmuz 2009'da ülkesinden ayrılarak o dönem Yunanistan 2.Liginde mücadele eden AS Olympiakos Volos takımına transfer olan Arjantin'li futbolcu, takımı adına tamamı ilk 11'de olmak üzere 25 lig maçında forma giydi. Umbides, o sezon Volos forması ile 5 gol ve 9 asist kaydederken, ASK Olympiakos Volou takımının sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Yunanistan 1.Ligine yükselme başarısı gösterdi.

2010-11 sezonunda ASK Olympiakos Volou forması giymeye devam eden Javier Umbides, bu sezonda ise yine tamamı ilk 11'de olmak üzere 24 lig maçında forma giydi ve takımı adına 5 gol atıp, 8'de asist yapma başarısı gösterdi. 2011-12 sezonunda ise Yunanistan'ın Aris Saloniki takımına transfer olan Javier Umbides, yine takımının değişmez isimlerinden biri olmayı başardı. Aris forması ile 25 lig maçına çıkan tecrübeli orta saha oyuncusu, bu takımda ise 3 gol atıp, 6'da asist yaptı.

Reklam
Reklam

Yunanistan'da bulunduğu 3 sezonda toplam 84 resmi maça çıkan Javier Umbides, bu karşılaşmalarda 15 gol atarken, 28'de asist yaptı. Kariyeri boyunca 332 resmi karşılaşmada görev alan 30 yaşında ki Arjantin'li oyuncu, orta sahanın sağında görev almasına rağmen toplamda 46 kez gol sevinci yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz