Arıtma Tesisi, Özelleştirme Engeline Takıldı

Elbistan Şeker Fabrikası’nın kampanya dönemlerinde çevreye verdiği zararı asgari seviye indirmek için talep ettiği arıtma...

Elbistan Şeker Fabrikası’nın kampanya dönemlerinde çevreye verdiği zararı asgari seviye indirmek için talep ettiği arıtma tesisi, özelleştirme engeline takıldı. Bu yıl arıtma tesisi için ayrılan ödenek ise iptal edildi.

1985 yılında kurulan ve o yıldan bu yana aynı teknoloji ile çalışmalarını sürdüren Elbistan Şeker Fabrikası, B portföyünde bulunan 3 fabrika ile birlikte 266 milyon dolara satıldı. Özelleştirmenin tamamlanması için Başbakan’ın imzası beklenirken, özelleştirme çalışmaları nedeniyle arıtma tesisi için bu yıl ayrılan ödenek ise geri çekildi.

Reklam
Reklam

25 kamu, 8 özel olmak üzere toplam 33 adet Şeker Fabrikası’nın olduğu Türkiye’de, sadece Çarşamba ve Susurluk Şeker Fabrikaları hizmet vermiyor.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın daha çevreci bir fabrika olabilmesi için yapılması gereken yatırımlar arasında yer alan, biyolojik arıtma tesisi, akışkan yataklı buhar kazanı ve çamur havuzlarının iyileştirilmesi gibi maddi değeri 20 milyon TL’yi bulan yatırım gerekiyor. Bu yatırımlar arasında en önemli başlık ise arıtma tesisi olarak öne çıkıyor.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, özelleştirme sebebiyle yaşanan sıkıntıların her geçen gün arttığını ifade ederek, “Özelleştirme kapsamına alınan ve geçtiğimiz yıl satışı yapılan Elbistan Şeker Fabrikası, her yıl gerekli yatırımları talep etmesine rağmen sonuç alamıyor. Çiftçiye, işçiye ve bölgeye verilen özelleştirme cezası, bu kez de fabrikanın gerekli yatırımları almasına engel oluyor. Bizler sendika olarak Elbistan Şeker Fabrikasına, özellikle çevre kirliliğini önlemek adına talep edilen gerekli yatırımların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: