Arıtman, İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu

CHP'li Arıtman, cezaevlerinde çok sayıda tutuklu ve hükümlünün ağır ölümcül hastalıklı ve başkalarına muhtaç olarak yaşadığını belirterek Meclis İnsan Hakları’nı İnceleme Komisyonu’na başvurdu.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, cezaevlerinde çok sayıda tutuklu ve hükümlünün ağır ölümcül hastalıklı ve başkalarına muhtaç olarak yaşadığını belirterek hasta tutuklu ve hükümlüler için Meclis İnsan Hakları’nı İnceleme Komisyonu’na başvurdu.

Arıtman Meclis İnsan Hakları’nı İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’e bir mektup göndererek Türkiye’deki cezaevlerinde çok sayıda tutuklu ve hükümlünün ağır ölümcül hastalıklı ve başkalarının bakım ve yardımına muhtaç bir şekilde yaşadığını söyledi. Suçu ne olursa olsun insanın ağır ölümcül hastalık ve başkalarının bakımına muhtaç sakatlık halinde iken cezaevlerinde tutulmalarının insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Arıtman

Reklam
Reklam

“Bu durum artık cezalandırmanın ötesinde işkence uygulamaktır. Bu durumdaki pek çok mahkum çığlık çığlığa mektuplarla biz vekillerden yardım talep etmektedir.”dedi. Kendisine Antalya Yeniköy Cezaevi’nde kalan mide ve yumurtalık kanseri Gülay Çelik ve Antalya E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan ve yatalak olan Emrah Alişan isimli mahkumlar tarafından gönderilen mektupları da Komisyon Başkanı Üskül’e sunan Arıtman, ağır hasta mahkumlarla ilgili komisyonun çalışma yapması istedi.

Arıtman “Bu iki olgu bile ülkemizde artık cezaevlerinde hükümlülerin cezalarını çekmekten öte işkenceye maruz kaldıklarını göstermektedir. Cezaevlerimizdeki bu olumsuzlukları ortadan kaldıramadığımız takdirde korkarım ki ülkemiz AİHM’de bu konuda cezalandırılarak büyük bir ayıpla ciddi bir prestij kaybına uğrayacaktır” dedi. (ANKA)