Arıtman'dan 'ayrılık' açıklaması

'Sav’ın sözleri çok önemliydi'

Arıtman'dan 'ayrılık' açıklamasıCHP’nin Abant toplantısında türban, eksen kayması ve eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibine yönelik dışlamaları gündeme getiren Baykal’a yakın kanat “ikna” oldu. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, “Sayın Önder Sav’ın sözleri çok önemliydi. Parti ideolojisine aykırı darvanan kimsenin kalamayacağını söylemesini çok önemsedim” ifadesini kullandı. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Canan Arıtman, Abant’ta yaptığı konuşmada eleştirilerine çok sayıda milletvekilinin katıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Arıtman, İzmir’de bu kaygıların yaşandığını belirterek, şöyle dedi: “Aynı kaygıları ben de taşıyorum. Partimize siyasi komplo yapıldı. Eski genel başkanımız istifa etti. Yeni bir yönetim seçildi. Türkiye’de birileri siyaseti dizayn ediyor, bunu yaparken de CHP’yi de yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar. 6 oktan bazıları kırılmak isteniyor. Bunların kırılması, kırık oklar sadece CHP’de değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde ölümcül yaralar açar. Buna izin vermeyeceğinizi umuyorum. Bazı yöneticilerin CHP milliyetçilikten uzaklaşmalıdır, andımız okunmamalıdır gibi söylemleri tabanımızda ve seçmenimizde CHP başka bir şey oluyor diye endişeye neden oluyor. Böyle giderse dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olacağız.”

Çok sayıda milletvekili de “Eksen kayması” nedeniyle tabanın duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve Arıtman’a katıldıklarını ilettiler. Eleştirileri ile öne çıkan ilk isim olan Arıtman, Genel Sekreter Önder Sav’ın kaygılara yönelik cevap verdiğini belirterek, “Sayın Genel Sekreterimizin konuşması çok açıktı. Önder Bey, tüm sorularıma yanıt verdi. ‘CHP, Atatürkçü bir partidir. Kimliğinden ve idelojisinden sapmayacaktır. Kimse 6 oku kıramayacaktır, izin vermeyiz. Parti ideoljisinden aykırı söylemi olanlar bu partide kalamayacaktır’ dedi. Bu sözleri çok önemsedik” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Birbirimize sarıldık

“Baykal’a yakın duran ekipten bir isimsiniz. Bir ayrılık gündeme gelir mi?” sorusunu ise Arıtman şöyle yanıtladı: “Ekip demeyelim. Hepimiz CHP’liyiz. Eski Genel Başkanımıza saygı ve sevgi duyan insanlarız. Kemal Bey’i hep birlikte seçtik. Bu komplo ile CHP’nin dağılması parçalanması hedeflenmişti. Biz ise birbirimize sımsıkı sarıldık. O kurultaydan da bütünleşmiş olarak çıkabildik.” Arıtman, Kılıçdaroğlu’nun, “Hiçbir arkadaşımızı dışlama ve harcama lüksümüz yok. Bunun size garantisini veriyorum” sözlerinin de herkeste olumlu bir hava yarattığını söyledi.(Vatan)