Arıza yapan uçak 20 saattir havalanamadı

İSTANBUL (İHA) - Hollanda Kraliyet Hava Yolları'nın İstanbul-Amsterdam seferini yapacak uçağın arıza yapması yolcuları perişan etti. Yaklaşık 20 saat boyunca Atatürk Havalimanı'nda uçağa binmeyi bekleyen yolcular, Hollanda Kraliyet Havayolları'nı (KLM) alkışlarla protesto etti. Amerikalı yolcular da havayolu şirketine tepki gösterdi.

Nisan ayında uçaklarının bakımsız olduğu gerekçesiyle Onur Hava Yolları'nın uçuşlarını durduran ve uzun süren görüşmelerin ardından uçuşlara izin veren Hollanda'nın milli havayolu şirketi KLM uçağı, İstanbul'da arıza yaptı. Uçağın havada kalmasını ve manevra yapmasını sağlayan uçuş kumandası sisteminin arızalanması üzerine uçak bakıma alınırken, Atatürk Havalimanı'nda uçak bekleyen yolcular da perişan oldu.

Reklam
Reklam

Saat 05:50'de kalkması gereken uçağın yolcularından bir kısmı diğer havayolu şirketleriyle Hollanda'ya gönderilirken, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik grup, Atatürk Havalimanı'nda kalarak perişan oldu. 20 saat boyunca uçağa binmeyi bekleyen yolcular, Atatürk Havalimanı gidiş katında KLM Havayolları'nı alkışlayarak protesto etti.

Yere oturarak alkış tutan yolculardan Onur Kaygısız, "Uzun süredir burada bekliyoruz. Hiçbir açıklama yapılmadı. Böyle bir rezalet olmaz. Perişan olduk" dedi. Diğer bir yolcu Barış Boygun ise, Onur Havayolları'na yasak koyan Hollanda'nın milli havayolunun böyle bir şey yapmasını 'rezalet' olarak nitelendirdi.

Eyleme destek veren Amerikalı 2 yolcu da, havayolu şirketine tepki gösterdi. İsminin Rein olduğunu söyleyen Amerikalı yolcu, "Bu sabah Amerikalı ve Türk profesörlerden oluşan küçük bir grupla erken saatlerde buraya geldik. Uçağın rötar yaptığı söylendi. Fakat ne yapacağımız veya nereye gideceğimiz hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Görevli firma temsilcisi bize gerekli alakayı göstermedi. Perişan olduk. Hala beklemeye devam ediyoruz" dedi. Bir diğer Amerikalı yolcu da, "8 saattir burada bekliyoruz. Belki bir 6 saat daha bekleyeceğiz. Ne olacağı hakkında bilgimiz yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yolcuların akşam saat 22.00 sıralarında Hollanda'ya gitmesi bekleniyor.