Arjantin teknik direktörü Jorge Sampaoli: Geleceğim hakkında bir karar almak istemiyorum

Dünya Kupası'na veda eden Arjantin'in teknik direktörü Jorge Sampaoli, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Arjantin, Fransa'ya 4-3 kaybederek 2018 Dünya Kupası'na veda etti.

Maç sonunda basın toplantısında konuşan Jorge Sampaoli, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstifa sorularını yanıtlayan Sampaoli, "Bu durum acı verici. Özellikle futbolcularım bu kadar performans göstermiş, oyunda her şeylerini vermişken ama amaçlarını gerçekleştirememişken. Üzgünüm ve sinirliyim ancak bulunduğumuz konum nedeniyle herhangi bir karar almak istemiyorum." dedi.

"Bir takımı yönetebilmek için bir antrenöre ihtiyaç var. Bahane aramıyorum. Yeterli zamanımız olduğunu ve bir üst tura çıkabileceğimizi düşünüyorduk."

Reklam
Reklam

"Pavon'u çıkarıp Meza'yı aldığımızda 4-4-2'de baskı yaşıyorduk. Mascherano ve Banega fazlasıyla yalnızdı, bu yüzden bir kanat alıp orta sahaya yardım etmesini, oyunu kontrol edip, fırsatlar yaratmasını planladım."

"Hazırlanırken karakter gösterdik ve geliştik. Analizi kağıt veya mikrofon aracılığı ile yapmak çok kolay. Bazen doğru kararı doğru zamanda veremeyebiliyorsunuz, ya da hiç veremeyebilirsiniz."

"Engel olamayacağımız şeyler ve Mbappe gibi durdurması çok güç, harika futbolcular vardı. Bazen sahada, bugünkü Mbappe gibi futbolcular varken oyunu kontrol etmek çok zor."