İstanbul Kültür Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nihan Çakır Biçer, programda şu ifadeleri kullandı:
Diyetetik daha çok mesleğimizin hastalıklarla ilgili kısmı. Bizlerin halk sağlığının korunması konusunda da önemli bir rolü var.
Türkiye'de beslenme ve diyetetik bölümü diğer bölümlere nazaran daha düşük ama zaman içerisinde artacağını düşünüyorum.
Yemeğin bir cinsiyeti olmaz ama bu meslek için bu anlamda ne söyleyebilirsiniz sorusuna Nihan Çakır Biçer "Aslında cinsiyet barındırmıyor fakat algı diyetisyenlerin kadın olması gerektiği yönünde" cevabını verdi.
Maddi açıdan ise Biçer "Mesleğini doğru yapan insan iyi de kazanır, işin püf noktası sebat etmek, elbette işin iletişim yanı da var, sosyal medyayı doğru ve etik kullanmak gerekli" ifadelerini kullandı. Biçer ardından şöyle konuştu:
Gıda ile uğraşıyoruz. Bir bölümümüz sanayi uzmanında bir bölümümüz ise sağlık konusunda kendisini geliştiriyor. Disiplinler arası bakış açılarımız da üretim ve tüketim anlamında değişebiliyor.
Metehan Mert Çakır'ın fit olmakla ilgili sorusuna cevaben "Porsiyon kontrolü yapmak, yöresel ve mevsiminde tüketmek gerekiyor. Büyük şehirlerde bu anlayış git gide maalesef kayboluyor." dedi. Biçer, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
Besin saklama yöntemleri arasında en sağlıklısı besin dondurma fakat çözdürürken dikkat etmek gerekiyor, mikrodalga veya buzdolabında +4 derecede çözdürme işlemi yapmak doğru.
Son olarak geleceğin beslenme ve diyetetik uzmanlarına "Bir kere insanla uğraşılacağının bilinmesi gerekiyor. Daha çok biyoloji ve tıp ağırlıklı derslerin olduğu bir alan ve ilginin olması çok kritik. Gündemi çevreyi ve dünyayı takip edebilmek elzem" dedi.