Arkadaş Katili Iş Adamı: Olay Günü Alkollüydük

Üsküdar Salacak'taki balıkçı barınağında çıkan tartışmada arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen iş adamı Ahmet Tayan...

Üsküdar Salacak'taki balıkçı barınağında çıkan tartışmada arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen iş adamı Ahmet Tayan (48), akşam saatlerinde avukatıyla birlikte emniyete gelerek polise teslim oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan iş adamı, buradaki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi. Ahmet T., emniyetten çıkarılışı esnasında yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Üsküdar Harem Sahil Yolu’ndaki Selimiye Su Ürünleri Kooperatifi’nde 14 Temmuz gecesi işlenen cinayet iddialara göre şöyle gelişti; tekstil işiyle uğraşan ve aynı zamanda deniz ve balık tutkunu olan ünlü işadamı Ahmet Tayan, arkadaşlarıyla birlikte teknesinde balık yiyip alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ahmet Tayan ile aralarında husumet bulunan Ersin Fatih Pekcan (44) da bir arkadaşı ile olay yerine geldi. Aralarında daha önceye dayalı gerginlikler olduğu öğrenilen taraflar alkolün de etkisiyle birbirleriyle tartışmaya başladı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet Tayan, sofradaki karpuzun üzerindeki bıçağı Pekcan’ın göğsüne sapladı. Kalbinin hemen üst noktasından bıçaklanan Pekcan olay yerinde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Cinayetin hemen ardından kaçıp bir süre saklanan iş adamı Tayan, akşam saatlerinde avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek polise teslim oldu. İşadamı Ahmet Tayan'ın buradaki ifadesinde, “Ersin Fatih Pekcan ile teknemi tamir ettirmek amacıyla tanışmıştım. Aynı barınaktan birbirimizi tanıyoruz. Ben barınağa teknemi çekmeye başladıktan sonra, bu güzel yerin daha da gelişmesi adına kendimce girişimlerde bulundum, kulisler yaptım. Taleplerim ve tekliflerim sonrasında bir dizi karar alan yönetim buraya çeki düzen vermek istedi. Bu süreçte Pekcan ile aramıza soğuklu girdi. Olay günü alkollüydük, barınağa gelir gelmez üzerimize yürüyüp saldırmaya başladılar. Tartışma kavgaya dönüşünce masadaki karpuzun üzerindeki bıçağı alıp korkutmak amacıyla salladım. Öldürmek niyetinde değildim.” dediği öğrenildi.

İş adamı Ahmet Tayan, polisteki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi. Tayan, emniyetten çıkarılışı esnasında gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: