Arkadaşları dalga geçti 7 ayda 54 kilo verdi

Özel Halk Otobüsleri’nde şoförlük yapan Ali Aktaş, 7 ayda 54 kilo vererek hayata yeniden tutundu.

Aydın’da 13 yıldır Özel Halk Otobüsleri’nde şoförlük yapan Ali Aktaş, arkadaşlarının dalga geçmesi üzerine 7 ayda 54 kilo vererek hayata yeniden tutundu.

Aslen Muğla Milaslı olan Aktaş, daha önce 167 kilo olduğunu belirterek şu anda 113 kiloya düştüğünü, kilosunun daha önce hayatının her alanında kendisine zorluklar verdiğini dile getirdi.

Kendisine kilo vermeyi iten sebeplerin arasında özellikle arkadaş çevresinde kilosunun alay konusu olmasından kaynaklandığını belirten Aktaş “70 beden pantolon giyiyordum. Onu da terziye diktiriyordum. Şimdi ise 54 beden pantolon geniş gelmeye başladı. Önceden 8 numara gömlek giydiğim halde sıkılırken şimdi ise XL gömlek yeterli geliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kilo iyi bir şey değil

İnsanda irade olduktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğini söyleyen Aktaş, “İrade ve azim ile bu işin üstesinde gelinebiliyor. Az yemek yiyerek ve spor yaparak bunu yenmeyi başardım. Ben şu anda hiçbir şeyi ayırt etmeden gene yemeğimi yiyorum. Ama az yiyorum. Eskiden sadece çorbayla beraber bir ekmekten fazla ekmek tüketiyordum. Ama şimdi ekmeksiz veya bir dilim kepek ekmek yiyorum. Kilo başlı başına bir sorun. Şimdi kendimi çok zinde hissediyorum. Daha önce yaşayan bir ölüymüşüm” dedi.

Kilo verdikten sonra arkadaşlarının da kendisini tanımakta zorlandıklarını ifade ettiğini söyleyen Aktaş, bu tarz konuşmaların bile bir moral olduğunu kaydetti. Kilo verdikten sonra uyku düzeni, aile ortamı gibi birçok alanda rahatladığı açıklayan Aktaş “Önceden misafirliğe gittiğim bir yerde gözlerim kapanıyordu. Kilodan gözlerimi zor açıyordum. Bir yerden bir yere yürüyerek giderken çok zorluk çekiyordum. Ama şimdi gece geç bile yatsam sabah dinç ve zinde bir şekilde kalkıp işe geliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kilo vermek için daha önce Aydın’da gitmediği doktor kalmadığını söyleyen Aktaş kendisine verilen diyetleri uygulamakta zorlandığını kendi çaresini kendisini bulduğunu, daha önce kendisine dikkat etmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunanların gerçek dostları olduğunu da sözlerine ekledi. Aktaş, son olarak kilo ile ilgili sorunu oranların da en kısa sürede çaresini bulup zayıflamaları konusunda da tavsiyede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: