Arkadaşlarını İstiklal Marşı Okuyarak Askere Gönderdiler

Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde askere gidecekler için düzenlenen asker uğurlama töreni ilginç...

Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde askere gidecekler için düzenlenen asker uğurlama töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Askere gönderdikleri arkadaşlarının bindiği otobüsü durduran bir grup genç, İstiklal Marşı okudu.

Çeşitli illerden vatani görevini yapmak üzere birliğine gitmeye hazırlanan asker adayları, bir yandan sevinç bir yandan da hüzün yaşadılar. Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde askere gidenlere yakınları tarafından uğurlama töreni yapıldı. Çok sayıda asker yakını, otobüs terminalinde kalabalık bir grup oluşturdu. Asker adayları bir bir yakınlarıyla görüştü. Uğurlama esnasında zaman zaman coşkulu anlar yaşansa da asker adayları gözyaşları içerisinde birliklerine uğurlandı. Asker adayları, yakınları tarafından omuzlara alınarak taşınmayla birlikte çeşitli sloganlarla yukarıya fırlatılma esnasında tehlikeli anlar da yaşandı. Asker adaylarının bindiği otobüs bir süre hareket ettikten sonra bir grup genç tarafından durduruldu. Burada toplanan grup, yüksek sesle hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra ise otobüse yol verildi. Araçlarıyla askerlerin bindiği otobüse eskortluk yapan asker yakınları, bir müddet otobüsü takip ettiler.

Reklam
Reklam

Evlatlarını asker ocağına gönderen Samsunlu aileler, uğurlamanın ardından dua okuyarak evlatlarının geri dönmeleri temennilerinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: