Arkeolog Canan Küçükeren'den Karia kitabı

MUĞLA (İHA) - Arkeolog Canan Küçükeren'in yeni kitabı "Ege'de bir Anadolu Uygarlığı, Karia" isimli kitabını düzenlenen imza günüyle arkeoloji severlere tanıttı.
Ekin Yayın Grubu tarafından, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan Arkeolog Canan Küçükeren'in son kitabı "Ege'de bir Anadolu Uygarlığı, Karia" Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen imza günü ile Hadigari Bar'da basına ve arkeoloji meraklılarına tanıtıldı.

Kitap, Batı Anadolu'nun bilinen en eski halkalarından biri olan Karialıları kapsamlı bir şekilde anlatıyor. Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Danimarkalı Arkeolog Prof. Kristian Jeppesen ve davetlilerin katıldığı imza günü bir çok arkeologu da bir araya getirdi.

Reklam
Reklam

İmza gününde bir de konuşma yapan Küçükeren, "Benim bu kitabı yazmaktaki gayem, biraz olsun üzerinde yaşadığımız toprakları tanımak ve tanıtmak, ona sahip çıkmak ve bu muhteşem mirası genç kuşaklara aktarmak" dedi. Canan Küçükeren, konuşmasının sonunda kendisine destek olan ve kitabın yazım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.