Arkeolog nezaretinde kanalizasyon inşaatı

BALIKESİR (İHA) - Sit alanı olduğu için 2 yıldır altyapı çalışmaları için izin bekleyen Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Aşağı Yapıcı Köyü'nde kanalizasyon inşaatı arkeologların nezaretinde yapılıyor.

Çok sayıda yazlık evin bulunduğu köye kanalizasyon şebekesi döşeniyor. Muhtar Abdullah Şener, ana cadde üzerindeki çalışmaların 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Tamamı köy bütçesinden karşılanan çalışmalarla kanalizasyon şebekesi olmayan köye toplam 3.7 km boru döşeneceğini ve altyapı sıkıntısının sona ereceğini belirten Şener, ara sokaklardaki çalışmaların da 3 ay içinde tamamlanacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Köy, sit alanı ilan edildiği için altyapı çalışmaları için 2 senedir Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'ndan izin beklediklerini kaydeden Şener, "Kurulun görevlendirdiği arkeologların incelemelerinden sonra izin verildi. Çalışmalar arkeologların gözetiminde yapılıyor. Toprak altından çıkması muhtemel tarihi eserlere zarar gelmemesi için iş makinesi kullanılmasına izin verilmiyor" dedi.

Kışın köyün 60 hane olduğunu dile getiren Şener, yaz aylarında bu rakamın 300'ü geçtiğini bildirdi.